Ce este yoga daoista si la ce ajuta

Foarte multa lume are impresia ca stie ce este yoga daoista. Majoritatea dintre cei care nu practica sau nu au studiat-o, au o conceptie total gresita despre asta. Sa incepem spunand ce nu este: yoga daoista nu este o religie, yoga daoista nu este un sport, nu este contorsionism si yoga daoista nu este nici o secta.

Yoga daoista este, pur si simplu, o disciplina pentru corp, minte si suflet care serveste pentru a ne face sa traim mai bine. Desigur, yoga daoista este mult mai mult de atat. are la baza milenii de traditii, mii de carti yoga daoista pe care sa le studiezi, zeci de moduri diferite de a o practica, exista lucruri de stiut si reguli de respectat.

Dar daca ne uitam la adevaratul sens al yoga daoista, motivul pentru care societatea occidentala, reticenta sa accepte si sa inteleaga disciplinele orientale, s-a deschis atat de profund spre yoga daoista, pana cand a devenit parte integranta a vietii de zi cu zi, este tocmai pentru ca yoga daoista nu este altceva decat un „instrument” frumos pe care il avem la dispozitie pentru a ne imbunatati calitatea vietii. Nu exista nicio indoiala in faptul ca yoga daoista functioneaza daca este practicata constant.

Yoga daoista este o filozofie de viata nascuta in China in urma cu peste doua mii de ani. De atunci, multe lucruri s-au schimbat, au fost create noi stiluri si au fost predate noi invataturi (precum qigong), dar scopul yoga daoista, obiectivul sau final, nu s-a schimbat niciodata. Acest scop este sa ne ghideze in cautarea echilibrului dintre corp, minte si spirit. yoga daoista este cel mai probabil una dintre cele mai extraordinare stiinte spirituale pe care umanitatea le-a cunoscut vreodata, un conglomerat de intelepciune provenit dintr-o multitudine de alte idei intelepte care au existat de-a lungul timpului, a caror mostenire este in continua crestere. yoga daoista poate fi perceputa ca o miscare a dorintei spirituale puternice adaptata nevoilor particulare ale fiecarei varste si  fiecarei persoane in parte.

Yoga daoista am putea spune ca este un set de practici, studii, teorii si invataturi care au ca obiectiv sa ne ajute sa fim fericiti si sa traim mai bine, cu o mai mare constientizare, cu mai multa putere a mintii, bunastare fizica si emotionala.

Yoga daoista este, de asemenea, un stil de viata pe care il vei adopta in totalitate: de la practica posturilor, la cautarea unui stil de viata sanatos si constient, care se bazeaza pe anumite standarde etice si morale. Este o cale catre evolutie, care ne ajuta sa ne facem si sa ne simtim bine, sa fim multumiti de viata noastra si care ne ajuta sa dam sens existentei noastre.

Avantajele yoga daoista au fost dovedite de numeroase studii stiintifice. Este totusi important sa intelegem ca pentru a obtine beneficii concrete din practica de yoga daoista nu este suficient sa o practicam cand ne aducem aminte. Este nevoie de angajament, daruire si determinare. Desigur, nu este necesar sa ne ducem in locuri indepartate pentru a o practica, existand si cursuri reale si bine structurate de yoga daoista si in tara noastra. Insa, trebuei sa stim ca yoga daoista poate fi practicata oriunde si oricand, si chiar doar 10-15 minute de practica pe zi pot fi suficiente pentru a ne bucura de beneficiile sale.

Iar beneficiile sale sunt foarte numeroase. 

Beneficii fizice:

-Imbunatateste rezistenta, flexibilitatea, echilibrul si concentrarea.
-Imbunatateste functionalitatea organelor, tesuturilor si sistemelor.
-Dezintoxica organismul de deseurile daunatoare (toxine).
-Incetineste imbatranirea, pielea devenind mai tanara si mai radianta.
-Previne si vindeca durerile de spate si alte patologii.
-Mentine sistemul cardio-vascular sanatos.
-Creste calitatea respiratiei si capacitatea respiratorie.
-Imbunatateste performanta sportiva.
-In timpul sarcinii, este benefica pentru mama si copil.

Beneficii mentale:

-Reduce anxietatea, depresia, atacurile de panica.
-Ajuta la gestionarea emotiilor.
-Ajuta la gestionarea stresului.
-Ajuta la renuntarea la fumat, la controlul greutatii sau la eliminarea obiceiurilor proaste.
-Combate insomnia.
-Imbunatateste capacitatea de concentrare.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro