Ce este un ameliorator de panificatie si de ce Magimix este unul dintre cei mai apreciati?

Beneficiile amelioratorilor de panificatie sunt cunoscute preponderent in segmentele de piata si comert industriale. Cu alte cuvinte, utilizarea drojdiei si a fermentilor pentru panificatie este realizata la scara mare.

Brutarii de pretutindeni au nevoie sa foloseasca ingrediente speciale, atat in cazul procedurilor de morarit, cat si in cazul procedurilor de panificatie. Pentru a inlocui diferiti aditivi alimentari, nerecomandati pentru consum regulat, compania Lesaffre a dezvoltat numeroase parteneriate cu producatori de amelioratori de panificatie, dar si produse proprii de culturi starter sau o gama impresionanta de tipuri de drojdii.

Un bun exemplu de parteneriat este cel cu Magimix, producator de amelioratori de panificatie. In catalogul Lesaffre sunt disponibili amelioratori de panificatie de diferite tipuri: pentru reologie, pentru prospetime, pentru aluaturi congelate.

Ce este un ameliorator de panificatie?

In compozitia unui ameliorator se gaseste o combinatie speciala de ingrediente: adjuvanti si materii prime, fie din cereale, fie din alte surse. Pe baza unei formule acestea sunt amestectate la maloxor.

In functie de formula, pot fi utilizate partial sau in totalitate cinci componente, printre care: agenti oxidanti si reducatori, enzime, emulsificatori si/sau ingrediente cu anumite efecte specifice.

Care sunt avantajele amelioratorilor de panificatie?

In primul rand, ofera brutarilor conditii optime de lucru si asigura acestora proceduri mult mai simplu si usor de realizat. Orice tip de ameliorator actioneaza in trei moduri specifice:

  1. Pentru reologie – Rezista la prelucrarile mecanice, fapt datorat cresterii continutului si flexibilitatii acestuia;
    Pentru fermentatie – Retentia de gaz/e si controlul fermentatiei ajuta la optimizarea modului de actiune al drojdiei;
  2. Pentru coacere – In perioada de coacere, acest tip de actiune este optimizat complet pentru dezvoltarea produsului / produselor in timpul coacerii.

In functie de tipul de echipamente utilizate, calitatea fainii, procesul si procedurile de panificatie si tipul painii care urmeaza sa fie fabricata, indicii de performanta ai unui ameliorator depind in totalitate de cantitatea si calitatea fiecarui ingredient.

De ce sa alegi amelioratori de panificatie Magimix?

Datorita capacitatii acestora de a se adapta la anumite variabile, precum calitatea fainii, tipul de proceduri de panificatie si performanta echipamentelor de prelucrare, un astfel de ameliorator ajuta la:

  • Coacerea aluatului intr-un timp mult mai scurt;
  • Imbunatatirea proceselor de prelucrare;
  • Cresterea tolerantei aluatului in timp ce dospeste;
  • Sporirea randamentului procedurilor de lucru.

Amelioratorii de panificatie asigura consumatorilor cele mai gustoase produse. Astfel, volumul, textura, culoarea miezului si aspectul, culoarea cojii, prospetimea devin calitati intrinseci pentru majoritatea celor care apreciaza pe deplin un produs de panificatie delicios.

Aspecte precum beneficiile tehnice, gradul de conservabilitate si nivelul organoleptic, toate se bucura de o crestere complementara si dependenta de calitatea tipului de ameliorator folosit. Un model al bunelor practici din aceasta industrie este realizat de compania Lesaffre. Mai multe informatii aici.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro