Ce este UEFA Conference League?

iulie 29, 2021

În 2019, UEFA surprindea cu un anunţ prin care stabilise înfiinţarea unei competiţii europene noi, care să debuteze tocmai în acest an, 2021. Noua competiţie pusă la cale de UEFA poartă de numirea de Conference League, o competiție extrem de interesantă pentru amatorii de ponturi Europa League care vor să-și diversifice pariurile. Ce este, care sunt echipela participante, premiile, cât şi alte detalii ce ţin de organizarea acestei competiţii vom trece în revistă în continuarea acestui articol.

Regulamentul Conference League

Despre noua competiţie europeană, putem spune că reprezintă o “a treia ligă” pentru echipele din Europa, competiţie la care vor lua parte exact 32 de echipe, acesta urmând a se împărţi în câte 8 grupe de 4 echipe fiecare.

Totodată, odată cu anul 2021, absolut toate cele cele 3 competiţii UEFA, respectiv Champions League, Europa League şi Conference League vor avea acest format de câte 8 grupe a 4 echipe fiecare.

Pentru UEFA Conference League, echipele ce vor termina pe primul loc în toate cele 8 grupe vor avansa direct în faza optimilor, în timp ce echipele clasate ăe locurile 2, respectiv 3, vor disputa un play-off, în urma acestui play-off stabilindu-se alte 8 echipe ce vor avansa în faza optimilor.

Odată cu faza optimilor, meciurile vor fi eliminatorii până în faza finală a competiţiei, iar câştigătoarea competiţiei va juca în următorul sezon în Europa League.

Meciurile din această competiţie se vor desfăşura tot în zilele de joi, ca şi meciurile de Europa League, în timp ce orele de debut vor fi 19:45 şi ora 22:00.

Echipele din România vor juca în Conference League?

Conform spuselor celor de la UEFA, scopul acestei competiţii este acela de a oferi şanse cât mai multor echipe pentru a evolua în competiţii europene, dar acest lucru afectează direct echipele din România.

Deoarece România are un coeficient de ţară destul de scăzut, ocupând 25, se pare că toate echipele de la noi din ţară vor evolua în Conference League, cu excepţia campioanei care va evolua în Champions League.

Astfel, echipele ce se clasează pe locurile 2 şi 3 la finalul campionatului de Liga 1, alături de câştigătoarea Cupei României, vor evolua în noua competiţie UEFA Conference League.

Conform declaraţiilor oficialilor europeni, noua competiţie nu va afecta în vreun fel Champions League, deoarece, în continuarea campioanele din toate clasamentele europene vor evolua în Champions League, astfel că formatul nu va fi schimbat sau afectat în vreun fel.

Se pare că noua competiţie a luat fiinţă în urma discuţiilor reprezentanţilor UEFA cu reprezentanţii Asociaţiei Europene a Cluburilor, conform declaraţiilor lui Alexander Ceferin, preşedintele UEFA.

Pe această cale, urăm şi noi baftă echipelor româneşti ce urmează să debuteze în această nouă competiţie europeană, FCSB, CSU Craiova, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe!

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro