Ce este gazduirea optimizata pentru WordPress ?

Pentru a utiliza WordPress pentru websitul dvs. aveti nevoie un cont la un furnizor de servicii de gazduire web. Insa ce fel de servicii de gazduire aveti nevoie? WordPress este cel mai popular site builder si sistem de gestionare a continurului si poate fi utilizat pe aproape orice platforma de gazduire web. Instalarea WordPress pe un cont de gazduire web standard inseamna ca dvs. sau altcineva veti fi responsabil pentru gestionarea zilnica a functionarii websitului, intelegand prin aceasta actualizari periodice, verificari de securitate si multe altele.

Serviciile de gazduire optimizata WordPress se bazeaza pe o platforma specializata de gazduire web pentru WordPress, care include optimizari pentru WordPress si o configuratie sofware / hardware optima pentru websiturile bazate pe WordPress.

 

Ce este gazduirea optimizata pentru WordPress ?

Exista pachete de gazduire web potrivite pentru orice buget. Cei care sunt la inceput de drum in lumea websiturilor opteaza de obicei pentru pachete standard de gazduire web. Aceste pachete includ de obicei WordPress ca una dintre numeroasele optiuni de construire a websitului, pe langa multe alte platforme. Gazduirea web standard inseamna de obicei hosting tip shared (partajat), ceea ce inseamna ca o multitudine de websituri, construite cu arhitecturi diferite, folosesc impreuna resursele serverelor furnizorului de servicii de hosting.

Pentru clientii cu nevoi complexe sau cu websituri mari si / sau trafic mare, serviciile de hosting ofera optiuni specializate cum sunt pachetele de gazduire dedicata, care inseamna gazduirea unui singur client pe server sau gazduirea VPS (pe un Server Privat Virtual) care ofera un spatiu rezervat pe servere dedicate la preturi accesibile.

Gazduirea optimizata WordPress  esteo alta optiune de gazduire specializata. In acest caz, websitul se afla in mainile unei echipe de asistenta specializate, dedicate unui anume tip de platforma, cum ar fi WordPress in cazul nostru.

Deoarece exista peste 75 milioane de websituri WordPress in intreaga lume, unii furnizori de servicii de gazduire web ofera acum servicii de gazduire optimizata WordPress, special pentru acesti utilizatori. Unii ofera gazduire WordPress impreuna cu serviciile de gazduire web standard, iar altii isi dedica intreaga platforma excluv websiturilor WordPress. Gazduirea optimizata WordPress este disponibila in ambele medii de gazduire, oferind spatiu pe servere configurate special pentru WordPress.

 

Cum functioneaza un plan de gazduire optimizata WordPress?

Un serviciu de gazduire optimizata WordPress  poate oferi o experienta de gazduire de tip  "hands-off". Avand un cont de gazduire optimizata WordPress, compania de hosting va gestiona toate sarcinile legate de mentinerea functionalitatii websitului WordPress. Aceste servicii pot include:

·      Mentinerea securitatii websitului

Unul dintre serviciile cheie ale unui pachet de gazduire dedicata WordPress este securitatea. In functie de planul ales, furnizorii de hosting pot efectua scanari periodice ale websitului dvs. pentru a intercepta orice activitate inadecvata. De asemenea, acestia vor instala orice actualizari de securitate recomandate pentru tema si pluginurile dvs. si se vor asigura ca filtrele de spam si firewall-urile sunt instalate si functioneaza corect. In pachetele de web hosting standard (shared), serviciul de hosting mentine de obicei doar securitatea generala a serverului, responsabilitatea securitatii websitului revenind clientului.

·      Intretinerea generala a websitului

Intr-un mediu de gazduire optimizata WordPress furnizorul de hosting se ocupa de taskuri precum backup-ul websitului si instalarea actualizarilor WordPress regulate, actualizari ale temei websitului si ale pluginurilor instalate. Tot el remediaza problemele legate de conectivitate si timp de functionare (uptime).

·      Configurarea elementelor websitului

Serviciile de gazduire optimizata WordPress pot include si instalarea si configurarea elementelor esentiale cum ar fi pluginuri si teme.

·      Servicii de asistenta personalizate pentru toate aspectele legate de functionarea websitului

Desi serviciile de gazduire specializata WordPress vizeaza eliberarea proprietarilor de websituri WordPress de sarcinile zilnice legate de gestionarea partii tehnice a rularii websitului, proprietarii acestora trebuie sa interactioneze cu websitul pentru a adauga continut nou, sa monitorizeze statisticile, sa modereze comentariile, si altele.

Pentru ajutor privind aceste tipuri de sarcini, furnizorii de servicii de gazduire WordPress ofera de obicei asistenta tehnica non-stop. Suportul poate varia, de la asistenta in configurarea websitului la remedierea erorilor de cod. Echipa de asistenta este resursa cea mai buna la indemana si va poate ajuta cu orice aveti nevoie legat de websitul WordPress.

Intr-un mediu de gazduire web standard, care accepta gazduirea websiturilor construite pe diferite platforme, este posibil ca reprezentantii asistentei tehnice sa nu detina cunostinte aprofundate despre WordPress, necesare pentru a rezolva probleme mai complicate legate de utilizarea platformei.

 

Cine ar trebui sa aleaga serviciile de gazduire dedicata WordPress?

Serviciile de hosting WordPress ii scutesc pe utilizatori de intretinerea continua a websitului, permitandu-le acestora sa aiba mai mult timp si energie pentru alte sarcini insa acest tip de libertate poate veni la un pret mai mare decat cel pentru gazduirea web standard. Utilizatorii serviciilor de gazduire dedicata WordPress pot alege dintr-o varietate de pachete cu diverse combinatii de servicii si produse.

Websiturile foarte mici, cum sunt blogurile personale sau companiile online noi care pot functiona doar cu o tema generala WordPress si cateva pluginuri esentiale  nu necesita intotdeauna serviciile suplimentare sau de asistenta oferita de gazduirea WordPress specializata. Afacerile in crestere si websiturile complexe pot beneficia de serviciile specializate de gazduire.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro