Ce este 4K și cum să te uiți la televizor la cea mai bună rezoluție

aprilie 12, 2019

Lumea televizoarelor a avansat incredibil de mult în ultimii ani, așa că am ajuns să nu mai știm care este diferența între diferite tipuri de rezoluții, care este cea mai avansată tehnologie și dacă reușim să vedem totuși filme la cea mai bună calitate.


Există noi tehnologii și certificări, toate având drept scop să facă următorul salt înainte, să ne uităm la televizor online, în principal, cu cea mai bună calitate a imaginii.

Deocamdată, principala noțiune care revoluționează este 4K TV. 4K nu mai este ceva exclusivist, ci a fost adoptat de toată lumea, de la producători de filme la televiziuni.

 

Netflix și Amazon au avansat în ultimii ani foarte mult cu platformele lor de streaming, prin care te poți uita la televizor online, oferind și mai multe dispozitive compatibile cu 4K. Acum și Apple încearcă să intre în jocul 4K cu Apple TV 4K.

Cu toate acestea în minte, iată tot ce trebuie să știi despre 4K, pentru a salva o mulțime de timp și efort atunci când cumperi un nou televizor online 4K.

Ce este 4K?

 

4K, cunoscut și ca Ultra HD, se referă la o rezoluție TV de 3.840 x 2.160 pixeli. Asta înseamnă de patru ori mai mulți pixeli decât într-un televizor Full HD, cu un total de aproximativ 8,3 milioane de pixeli. Având atât de mulți pixeli înseamnă o densitate mai mare a pixelilor, ceea ce înseamnă că ar trebui să vezi o imagine mai clară și mai bine definită. Nu înseamnă neapărat claritate, ci mai degrabă detalii și textură.

 

Care este diferența dintre un televizor 4K și Ultra HD?

 

4K este mai frecvent utilizat nume, dar veți găsi, de asemenea, persoane care spun Ultra HD sau UHD. Pentru consumatorul mediu care cumpără un televizor online, acestea sunt una și aceeași. Dar există o mică diferență.

În utilizarea corectă, adevăratul 4K se referă la o rezoluție de 4.096 x 2.160, care a fost introdusă pentru prima dată în cinematografele digitale. UHD se referă la o rezoluție de 3.840 x 2.160, care este rezoluția pe care o obții de fapt pe televizoarele pe care le iei acasă.

Deci, din punct de vedere tehnic, 4K este termenul greșit pentru afișajele și conținutul de 3.840 x 2.160.

 

Ce oferă 4K?

 

Un televizor cu rezoluția suplimentară de 4K adaugă o definiție și o claritate mai bună. Rezultatul este imaginea care arată mai aproape de realitate, mai aproape de a privi printr-o fereastră decât către televizor.

Televizorul 4K are o eficiență deosebită pe ecrane foarte mari - în mod ideal, un televizor de 55 de inci sau și mai mult.

Efectul este mai vizibil dacă te muți la 4K de la un televizor de aceeași dimensiune. Să presupunem că ai un televizor HD de 50 de inci și faci upgrade la 4K: vei avea de patru ori numărul de pixeli în aceeași cantitate de spațiu și asta pentru o imagine cu mult mai densă, cu detalii mai fine.

 

Ce altceva mai trebuie să încep să vizionez 4K TV?

 

În timp ce televizorul 4K va îmbunătăți imaginile HD și de definiție standard la 4K, vei avea nevoie în continuare de o sursă nativă de conținut 4K dacă vrei să profiți de televizor.

Exemplele includ servicii de streaming 4K pe care le poți urmări pe televizor online, precum Netflix și Amazon, stick-uri de streaming 4K, Apple TV 4K, precum și playere Blu-ray Ultra HD.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro