Dacă te-ai mutat la curte de curând probabil ai simțit deja nevoia ca să îți alegi din oferta magazinelor online de pompe submersibile și hidrofoare un echipament fiabil care să te ajute în activitățile curente de udat straturile cu flori și grădinița cu legume ori să aduci apa menajeră de la puț în interiorul casei, dacă ești ghinionist și nu ai apă curentă.
Toate bune și frumoase, dar e dificil să alegi un produs bun, dată fiind varietatea de asemenea articole din magazine.
Evident, poți să îți întrebi vecinii, dar probabil ei au pompe sau hidrofoare uzate nu doar fizic, ci și moral, iar dacă îți cumperi un echipament nou, ar trebui să fie unul care să înglobeze o tehnologie cât mai recentă, nu-i așa?
Poate dacă ai pune pe o hârtie, pe două coloane, ce diferențe sunt între cele două categorii de articole de uz gospodăresc menționate te-ai putea decide mai ușor.
Ce ai putea trece pe o asemenea listă?
Păi.. hai să vedem!
1.Aspectul exterior e primul care ne sare în ochi.
Pompa submersibilă este zveltă, are forma minimalistă a unui cilindru, de aceea poate fi ușor scufundată în fântâna din curtea casei.
Hidroforul e mai voluminos și nici nu concurează la un premiu de frumusețe, fiind destul de mătăhălos la vedere.
Indiferent că e vorba de un hidrofor normal având o țeavă sau de unul cu ejector ce are două țevi unite printr-o componentă sub formă de U, tot la fel de mari rămân. Producătorii mai au mult de lucrat la capitolul ergonomie hidrofoare se pare.
2. Adâncimea până la care poate lucra.
Un hidrofor obișnuit aspiră apa de la maxim 8 metri (uneori 10 metri), de aceea este utilizat pentru surse de apă de mică adâncime.
O pompă submersibilă poate funcționa fără probleme, indiferent de adâncimea sursei de apă.
3.Cu sau fără amorsare.
Pompa submersibilă nu necesită amorsare, nu necesită mari reglaje de finețe, pornește cum a fost scufundată în apă fără probleme.
Un hidrofor nu pornește fără o amorsare inițială, iar această operațiune e cronofagă, extrem de agasantă dacă te grăbești.
4. Presiunea.
Pompa submersibilă este mai eficientă decât un hidrofor dacă ne referim la presiune, deoarece ea pur și simplu împinge apa în sus pe țeavă, nu are de luptat, precum o face un hidrofor, cu presiunea atmosferică și cu gravitația naturală.
4. Etanșeitatea și rezistența la coroziune.
Pompele submersibile sunt superioare unui hidrofor și din punctul de vedere al faptului că, din construcție, au o etanșeitate foarte bună, pe când dacă piesele unui hidrofor clasic iau apa, coroziunea apare și are efecte devastatoare asupra lor. În special motorul hidroforului trebuie păzit departe de umiditate, pentru că nu e sigilat și automat foarte susceptibil la a fi corodat în acest caz.
5. Gradul de silențiozitate.
Pompa submersibilă este mai silențioasă decât un hidrofor, pentru că funcționează pe principiul împingerii apei, nu pe cel al aspirării, deci nu trebuie ca motorul să tragă din greu ca să facă față muncii pe care o are de îndeplinit.
6. Montajul.
Montajul unei pompe submersibile este mai simplu decât a unui hidrofor pentru ca are mai puține componente și vorba aceea, cine nu a instalat ușor în acvariu o pompiță acvatică în copilărie?
7. Consumul de energie electrică.
Pompa submersibilă te ajută să consumi mai puțin curent comparativ cu un hidrofor care aspiră și urcă același volum de apă. Motivul? Pompa aspiră și nu recirculă apa, nu are nevoie de amorsare. O împinge prin țeava din dotare și gata.
Iți recomand să vizitezi categoriile de pompe și hidrofoare de pe MagTerm.ro pentru detalii suplimentare. După aceea cu siguranță vei fi în măsură să alegi ce se potrivește cel mai bine gospodăriei tale, în funcție și de bugetul pe care îl ai.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Ce diferențe importante există între o pompă submersibilă și un hidrofor?
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro