Ce cadou poti sa-i oferi cuiva care are de toate? Nimic, bineinteles!

Iar cutiile cu „nimic” care pot fi oferite cadou au un mare succes in aceasta perioada, tinand cont de faptul ca se apropie sarbatorile. Produsul este deosebit de apreciat, astfel incat comenzile au crescut, iar stocurile pentru unele modele s-au epuizat deja.

Asta in ciuda faptului ca si „nimicurile” costa, si inca destul de mult. Cel mai mic pret pentru o cutie cu nimic in ea este de 34 €, in timp ce modelele mai scumpe pot valora chiar si cu 100 € mai mult. Exista si o versiune de lux, in schimbul sumei de 199 £. Toate fondurile obtinute din vanzarea acestor cadouri inedite vor fi oferite Confederatiei Internationale Oxfam.

Modelele pot fi comandate de pe site-ul youneednothing.com, in functie de preferinta cumparatorului, care poate alege cutii mai mici sau mai mari, de culoare alba sau neagra.

Ideea „You Need Nothing” („Nu ai nevoie de nimic”) apartine unui grup de designeri, cu intentia de a promova un spirit filantropic. Sloganul creatorilor a fost conceput pentru a le aminti oamenilor ca trebuie sa se bucure de ceea ce au deja si vor fi fericiti: „Ai totul. Nu iti mai trebuie nimic altceva”.

Produsul este asemanator intr-o anumita masura cu „NoPhone”, un dispozitiv lansat in luna octombrie, cu scopul de a reduce dependenta de telefoanele mobile. „Telefonul Nu”, cum s-ar traduce denumirea mot à mot, este doar o bucata de plastic in forma unui telefon, care nu are camera, nu are display, nu poate efectua apeluri si nu are sistem de operare. Practic, singura sa functie este de a actiona pe post de telefon surogat, pentru ca oamenii sa aiba totusi senzatia ca tin in mana un telefon. In acelasi timp, le permite acestora sa se bucure de realitatea din jur, nu de lumea virtuala oferita de dispozitivul mobil.

Sursa: The Independent