Toata lumea le foloseste, iar fara ele viata ar parea mai anosta dar totodata ar fi si mai grea: este vorba despre electrocasnicele mici si mari, despre aparatele din domeniul IT, despre telefoanele mobile fie ele inteligente sau nu. Insa ce se intampla atunci cand se strica, nu mai pot fi folosite si trebuie inlocuite cu altele noi? Ar fi foarte simplu daca oamenii le-ar putea arunca la gunoi fara repercursiuni negative si sentiment de vina. Insa efectele nocive se vad in timp si afecteaza atat mediul inconjurator cat si generatiile viitoare. Procesul de reciclare electronice este unul destul de simplu, mai ales daca oamenii decid sa ia legatura cu o companie specializata in acest sens, dar care ofera si servicii de colectare deseuri electronice, o companie precum http://www.reciclare-electronice.ro/.
Reciclarea electronicelor este un proces foarte important in ceea ce priveste protectia mediului, iar primul pas este constientizarea pericolelor la care oamenii insisi se supun in cazul in care nu respecta legislatia in vigoare. Asadar, toate fostele aparate electronice, electrice si electrocasnice devin deseuri, din ce in ce mai rapid, pentru ca unele modele se strica foarte repede datorita materialelor de slaba calitate din care sunt fabricate sau a conditiilor de utilizare.
Impactul asupra mediului este devastator, daca deseurile nu sunt gestionate in mod corect. Desi oamenii ar putea spune ca nu au contribuit in mod direct la distrugerea mediului inconjurator, fiecare a aruncat cel putin o jucarie, o telecomanda, sau macar un telefon la gunoi, impreuna cu deseurile menajere. Eliminarea acestora este complet gresita, iar transformarea componentelor electronice in deseuri periculoase este inevitabila, pentru ca in componenta lor intra plumb, carbon, brom, crom, clor, fluor, mercur si halogeni.
Reciclarea electronicelor se face urmand cativa pasi importanti, de la strangerea acestora, responsabilitatea clientului, pana la colectare, sortare si gestionare, responsabilitatea firmei. Fie ca sunt defecte, au piese componente lipsa sau inca mai functioneaza insa nu la acelasi nivel satisfacator, produsele electronice si electrocasnice precum si componentele IT sunt reciclate si valorificate gratie tehnologiiloe performante utilizate.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Ce avantaje are reciclarea de produse electronice reciclare-electronice.ro
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro