Ce ar trebui verificat inainte de a ajunge cu masina in statia ITP?

Cand se apropie termenul la care expira inspectia tehnica periodica a masinii, singurul stres al detinatorilor este cum anume sa se pregateasca pentru a trece cu bine printr-o noua verificare. Cheia consta in pregatirea prealabila a masinii pentru aceasta etapa. Desigur, mentenanta continua ar fi ideala, insa putini sunt aceia care investesc timp si alte resurse in acest sens.

Verificarile ITP sunt importante pentru siguranta tuturor participantilor la trafic si tocmai din acest motiv, detinatorii de autoturisme mai vechi de 13 ani trebuie sa efectueze anual inspectia tehnica. Nu, aceasta noua regula nu este pentru a agita si stresa detinatorii de masini, ci pentru a le crea o rutina in ceea ce priveste intretinerea masinii.

Iata ce ar trebui verificat inainte de a ajunge in orice statie ITP din sector 6 si nu numai, pentru a nu va trezi cu suprize!

In primul rand, verificati daca luminile functioneaza corespunzator. Termenul general de lumini desemneaza farurile, semnalizarile, avariile, luminile din spate, luminile de frana si pozitiile. Toate acestea sunt importante atat pentru ca soferul autoturismului sa aiba o mai buna vizibilitate, cat si pentru a fi vizibil pentru ceilalti participanti la trafic.

Desi pare ciudat, in cadrul unei inspectii serioase, tehnicienii vor verifica placutele de inmatriculare. Deci, trebuie sa va asigurati ca sunt lizibile si curate!

Pneurile sunt singurele componente ale unei masini care ating drumul, deci au o importanta majora in ceea ce priveste utilizarea unei masini. Inainte de a ajunge in statia ITP, asigurati-va ca anvelopele nu sunt uzate, ca sunt umflate la presiunea recomandata de producator si ca sunt potrivite sezonului in care are loc inspectia.

Statie ITP din sector 6 | statie ITP pentru camioane | alfaitp.ro

statie ITP pentru camioane

Nu uitati sa verificati si sa schimbati, daca este necesar, stergatoarele, lichidul de spalare a parbrizului, uleiul de motor, centurile de siguranta, claxonul. Dincolo de acestea, in mod obligatoriu, ar trebui sa mai aveti in masina un pachet care sa contina: trusa de prim ajutor, setul de triunghiuri reflectorizante, stingatorul de incendiu si vesta reflectorizanta. Toate aceste accesorii trebuie sa fie in termen de valabilitate!

Daca toate aspectele sunt in regula, nu va mai ramane decat sa accesati https://alfaitp.ro pentru a face o programare la Alfa Motors, statie ITP pentru camioane, autoutilitare, autoturisme, autorulote!

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ce ar trebui verificat inainte de a ajunge cu masina in statia ITP?