Ce alimente contin celuloza?

octombrie 17, 2007

Celuloza este E 40, un aditiv alimentar considerat inofensiv de catre specialisti dar care consumat in cantitati ar putea aduce probleme ale aparatului gastrointestinal, informeaza Jurnalul National (www.jurnalul.ro)
E 460 se intalneste in sosuri, supe, diverse sortimente de paine, biscuiti, prajituri, inghetata, margarina, dulceturi, ciocolata, prajituri reci sau milk-shake-uri.
Scopul celulozei este acela de emulgator, stabilizator, intaritor, gelifiant. Ea poate retine apa din sosuri si le poate da un aspect placut.
Desi face parte din categoria E-urilor, celuloza nu este periculoasa. Deoarece unii specialisti considera ca in cantitati mari, ar putea duce la balonare, constipatie sau diaree, este interzisa din alimentatia copiilor dupa intarcare.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro