Cazurile de gripa aviara la om nu se confirma

Directia de Sanatate Publica Tulcea a informat, astazi, Ministerul Sanatatii ca, pana in prezent, nu se confirma informatiile potrivit carora s-ar fi inregistrat doua cazuri de gripa aviara la om in acest judet.

La aceasta ora sunt internati in Spitalul Judetean de Urgenta, in Sectia contagioase, doua persoane in varsta de 76, respectiv 36 de ani, ambele din localitatea Periprava.
De altfel, in Spitalul Judetean Tulcea mai exista un caz de acest gen, respectiv o femeie de 32 de ani din localitatea Caraorman.

Conform datelor raportate, persoanele au afectiuni pulmonare si sunt afebrile. Pacientii nu au venit in contact cu pasari bolnave si nu exista suspiciuni de gripa aviara.

Potrivit reglementarilor Ministerului Sanatatii, directiile de Sanatate Publica din teritoriu supravegheaza in permanenta starea de sanatate a populatiei si au ca instructiuni internarea tuturor suspiciunilor de afectiuni respiratorii acute, care prezinta stari afebrile. Din acest motiv au fost internate si cele trei persoane sus-amintite; pentru tratament si supraveghere.