Cauzele balonarii si cum sa le eliminam

iunie 20, 2007

Din pacate, multi oameni au timp doar pentru un pranz fugar si multi sunt nevoiti sa manance chiar la birou in timp ce in tari ca Franta, Italia sau Spania, oamenii au tendinta de a-si lua o pauza speciala pentru masa de pranz.
Rezultatul mancatului la birou sau intr-o pauza scurta atrag dupa sine mai multe aspecte. In primul rand, mancatul repede. Aceasta este una dintre cauzele importante ale balonarii deoarece mancand rapid inghitim mult aer. In plus, mancarea nemestecata va petrece mai mult timp pentru a fi digerata si ne va si umfla mai mult timp.
Alte cauze ale balonarii pot fi: stresul, alimentatia dezordonata si de proasta calitate, afectiunile sistemului digestiv (colon spastic, ulcer duodenal, etc.)
Printre alimentele care produc balonarea, se numara cele care contin indulcitori artificiali (bauturi racoritoare, dulciuri, guma de mestecat, etc) sau bauturile carbogazoase (sucuri sau bere). De asemenea, atentie la varza, mazare, fasole, care contin multa celuloza si se digera greu! Totodata, legumele care observi ca te baloneaza este bine sa le fierbi inainte de consum.
Pentru a scapa de balonare, putem de asemenea, sa apelam si la o serie de remedii naturiste: infuzii de cimbru, ghimbir, fenicul, tei, menta, rozmarin, chimen sau anason.
Alte solutii ar fi consumul unui pahar mare de apa cu sucul de la o jumatate de lamaie dimineata la trezire si seara la culcare, pentru eliminarea toxinelor precum si 2-3 cure pe an de detoxifiere in care sa avem o alimentatie exclusiv sanatoasa.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro