Primăvara, anotimpul schimbărilor, ne determină pe mulți dintre noi să facem mici ajustări și mici upgrade-uri. Cum ar fi un nou laptop, de exemplu. Acum, evident, să alegi cel mai bun laptop pentru tine nu este niciodată un lucru simplu. Trebuie să ții cont de o mulțime de specificații, de calități, de termeni pe care poate nu-i stăpânești, totul cu scopul de a obține un laptop nou, la un preț bun și cât se poate de performant în banii alocați.
Pentru că bugetul este unul din factorii determinanți atunci când vine vorba de ales un nou laptop. La urma urmei, decizia de a cumpăra un laptop sau altul ține foarte mult de prețul fiecăruia. Deși important ar trebui să fie și tipul de utilizare la care vom supune noul nostru gadget, pentru a ști exact ce anume să cumpărăm.
O combinație de performanțe maxime și un preț mic este aproape imposibilă și, cel mai adesea, ne vedem nevoiți să sacrificăm anumite aspecte care țin de performanță pentru a ne încadra în buget. Problema este de unde ar trebui să facem concesii și unde n-ar trebui să facem.
De exemplu, dacă vrem un laptop care va călători mult cu noi, în diverse locuri, ar trebui să ținem cont foarte mult de autonomia bateriei și de greutatea aparatului. Atunci, trebuie să sacrificăm dimensiunea ecranului și a tastaturii și, cel mai probabil, nu vom cumpăra un laptop cu tastatură numerică. Ultrabook-urile, categoria în care ne încadrăm cel mai ușor cu acest tip de lapop, sacrifică performanțe, rezoluție a ecranului și capacitate de stocare pentru o greutate mai mică și dimensiuni care să se preteze la a fi transportat cu ușurință. Aceste laptopuri au în general hard disk-uri de tip SSD, dar cu o capacitate destul de redusă. În schimb, sunt foarte silențioase, consumă puțin și cântăresc și mai puțin.
Altă metodă de a mai reduce costuri la cumpărarea unui laptop, fără a tăia foarte mult din performanțe, este de a ne orienta spre un laptop cu materiale mai ieftine. Laptopurile cele mai usoare sau cele cu un design mai atrăgător folosesc fibră de carbon, inserții de metal precum magneziul etc. Dar, dacă ne interesează mai mult ce e la interior decât ce e la suprafață, putem alege un model de laptop cu carcasă din plastic, dar aici trebuie să ținem cont de un alt lucru: ventilarea componentelor în laptopurile cu mult plastic se face mai dificil și mai puțin eficient.
Nu trebuie să uităm, însă, nici de conectivitate. Un laptop mai ușor și mai subțire duce la reduecerea numărului de porturi de conectare, astfel că trebuie să ținem cont și de aceste aspecte.
Așadar, acestea sunt doar câteva aspecte de care să ții cont atunci când cumperi un nou laptop. Evident, nu uita de review-uri, de notele primite de la ceilalți utilizatori și de campaniile de reduceri de pe site-urile de comerț electronic. Cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău, la un preț acceptabil.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro