Cateva sfaturi pentru a avea un abdomen plat

iunie 8, 2007

Cine nu viseaza la un abdomen perfect plat, neted, cu muschii bine conturati. Exista cateva solutii care pot contribui la indeplinirea unei dorinte atat de indreptatite.
Una dintre solutii se refera la alimentele pe care le ingeram. Mancarea indicata ar fi lactatele cum sunt Iaurturi, branza dulce de vaci (aceste produse lactate contin fermenti lactici care regenereaza flora intestinala, stimuland mentinerea unui tranzit intestinal foarte bun), branzeturi uscate cu un continut de grasimi redus (fara sa facem exces)
, carne de pui, vita, peste, cat mai slaba, preparata fara prajeli, paste fainoase, orez, pesmet, cereale la micul dejun - mestecate foarte bine, legume fierte (pe langa vitamine, minerale si apa, legumele contin fibre, facilitand astfel tranzitul intestinal si eliminarea constipatiei). Tot legumele pot preveni si o dezvoltare microbiana prea mare, care provoaca gaze si balonari nedorite. Prepararea culinara (fierberea) ne este de un real folos in acest sens deoarece legumele consumate crude pot avea un efect contrar celui dorit, devenind iritante pentru intestine.La fel de bune sunt fructele, in special mere, pere, gutui, lamai, capsune. Aceste fructe sunt bogate in fibra gelatinoasa ce previne balonarile sau in potasiu ce combate retinerea apei in organism.
Dintre alimentele pe care nu ar fi indicat sa le ingeram daca ne dorim un abdomen plat, se numara laptele in exces deoarece contine lactoza, care fermenteaza cu usurinta in colon, provocand gaze, balonari, indigestii.
De asemenea, carnurile grase - miel, oaie, parti grase din porc, vanat, mezeluri, pateuri, carnati, pestele afumat, sardele, morun, scrumbie, hering. Acesti pesti sunt greu de digerat.Consumul de mazare, fasole se poate dovedi iritant pentru intestine si provoaca gaze. Consumul de paine proaspata si calda nu este recomandat pentru ca aceasta paine nu se imbiba bine cu saliva, facand-o greu de digerat.
Pe langa o alimentatie potrivita mai putem recurge la alte mici trucuri.
Contractati regulat abdomenul (senzatia de "a suge burta") oriunde si oricand, foarte eficienta pentru tonifierea muschilor abdominali.
Adoptati o pozitie cat mai dreapta, evitati statul cocosat atunci cand scrieti sau stati la calculator.
Dusurile "scotiene" prin alternarea unui jet de apa calda cu un jet de apa rece pe abdomen de fiecare data cand va faceti dusul zilnic. Acest lucru activeaza circulatia sangvina locala, tonificand pielea de pe abdomen.
Masajul unui cub de gheata pe abdomen pana incepe sa se topeasca, ajuta si el deoarece frigul retonifica tesuturile intinzand pielea, activand circulatia sangvina locala, dar si cea limfatica.
Evitati sa vorbiti atunci cand mancati pentru a nu inghiti prea mult aer. La 2-3 ml la fiecare deglutitie, absorbiti in medie 3-4 litri de aer pe zi.
Consumati cu moderatie alimentele care contin mult aer, precum bezelele, bauturile gazoase, sufleurile, cremele glasate, cornurile croissant si ouale batute.
Eliminati guma de mestecat, care favorizeaza balonarile marind cantitatea de aer absorbita.
Limitati consumul de prajeli, mancarurile cu sos sau prea satioase, care incetinesc digestia si maresc, astfel, riscul de balonare.
Beti suficiente lichide, cel putin 1,5-2 litri de apa plata pe zi, de preferinta intre mese, pentru a dinamiza tranzitul lent.
Practicati regulat o activitate fizica, precum mersul sau jogging-ul, pentru a va stimula colonul si a limita fermentarile nedorite.
Chiar daca sunt prea multe indicatii, putem sa le alegem cel putin pe cele care ne sunt la indemana.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro