Cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le stii despre aromaterapie

Aromaterapia a devenit tot mai populara in ultimii ani, fiind o solutie care da dovada de foarte multa eficienta pentru o multime de afectiuni. De aceea, impreuna cu echipa de la BioBoom ne-am propus redactarea unui articol in care sa prezentam mai multe lucruri importante despre aromaterapie.

Astfel, daca si tu esti interesat de remedierea anumitor probleme de sanatate folosind uleiuri esentiale, acest articol ti-ar putea fi de ajutor.

Inainte de toate, ar trebui sa precizam faptul ca aromaterapia este o terapie complementara, si nu alternativa asa cum exista tendinta de a crede. Prin urmare, se recomanda folosirea ei in concomitent cu medicina alopata.

De asemenea, aromaterapia este apreciata pentru efectele sale preventive, fiind insa de mare ajutor atunci cand iti doresti sa fii mereu 100% sanatos.

Alege doar uleiuri esentiale pure

Aromaterapia este imposibila fara uleiurile esentiale pure, iar in acest sens BioBoom a pregatit o oferta foarte buna de uleiuri esentiale pe care le poti folosi in aromaterapie. Este insa foarte importanta alegerea doar a unor uleiuri esentiale pure, deoarece pot exista si magazine care pun mai putin pret pe calitate si mai mult pe profit.

De aceea, recomandarea noastra este alegerea uleiurilor 100% BIO, de la comercianti de incredere, pentru ca efectele aromaterapiei sa fie 100% reale. Ofera atentie etichetei produsului, acolo unde ar trebui sa gasesti toate informatiile despre produse de la numele latin al plantei, la partea plantei folosita pentru obtinerea uleiului precum si despre procedeul de obtinere al uleiului.

Iti mai putem recomanda sa optezi pentru uleiuri presate la rece, deoarece acestea isi pastreaza calitatile.

Cum sa folosesti uleiurile esentiale

Exista o multime de metode de a folosi uleiurile esentiale acasa, principalele modalitatii fiind insa aplicarea topica sub forma de masaj sau inhalarea, ce poate fi realizata folosind un dispozitiv special, direct din sticla de ulei esential sau cu ajutorul aburului.

Mai exista si posibilitatea de a consuma uleiul esential, insa se poate dovedi a fi o modalitate riscanta, motiv pentru care este recomandata consultarea unui specialist in aromaterapiei, care iti poate indica cel mai bun mod de a te bucura de proprietatile unui ulei esential. Prin urmare, vei evita efectele secundare nedorite.

Efectele secundare ale uleiurilor esentiale

In general, terapiile pot avea si efecte secundare nedorite, iar acest lucru este valabil si in cazul aromaterapiei. Prin urmare, trebuie sa iei in calcul si aceste detalii inainte de a folosi un ulei esential pentru aromaterapie, astfel incat sa nu fii luat prind surprindere de efectele secundare care ar putea aparea ulterior.

In general, uleiurile esentiale sunt 100% naturale asa ca efectele secundare nu sunt chiar atat de numeroase, insa ele exista. Exista si riscuri pe care trebuie sa le ai in vedere, de aceea se atrage atentia asupra folosirii uleiurilor esentiale in cazul copiilor, a varstnicilor sau a femeilor insarcinate, in toate aceste cazuri fiind recomandata consultarea unui specialist in prealabil.

Echipa BioBoom sta la dispozitia clientilor cu tot suportul necesar pentru orice intrebare legata de uleiurile esentiale disponibile in oferta acestui magazin online.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cateva lucruri importante pe care ar trebui sa le stii despre aromaterapie