Câtă apă alcalină ar trebui să beau pe zi?

Înlocuirea apei de la robinet cu apă alcalina a devenit parcă un trend în zilele noastre. Vedem tot mai multe reclame cu vedete care  promovează consumul acestei băuturi, ca parte dintr-un stil de viață sănătos și armonios. Dar oare există și adevăr în spatele acestora? Se pare că da.

Sunt studii din ce în ce mai numeroase care atestă că toate aceste beneficii apa alcalina sunt reale. Cercetătorii au descoperit că un consum regulat de apă alcalina, în timp, poate scădea tensiunea arterială, care conform studiului SEPHAR III din 2016 a arătat că la nivel național peste 45% din adulți suferă de această afecțiune. De asemenea apa alcalină, te poate scăpa de simptomele nedorite ale refluxului gastroesofagian.

Dacă beneficiile apei sunt din ce în ce mai cunoscute, se mai pune problema cantității ideale consumate pentru a putea să ne bucurăm de avantajele acestui produs. Astfel din ce în ce mai mulți oameni își pun întrebarea „Câtă apă alcalină ar trebui să beau pe zi și în cât timp apar efectele?” Dacă factorul timp este și va rămâne întotdeauna o necunoscută, deoarece corpul fiecărui individ este unic, iar răspunsul la o schimbare din partea corpului nu vine la doi oameni la fel, factorul cantitate îl cunoaștem și cu ajutorul specialiștilor putem ajunge la cantități optime. Iată cum:

Pentru consumatorii de apă care beau minim 2 litri zilnic

Este cunoscut faptul că profesioniștii din domeniul sănătății ne recomandă să consumăm cel puțin opt pahare de apă pe zi (sau 2 litri) pentru a ne putea menține corpul hidratat și pentru a ne ajuta organismul la eliminarea toxinelor acumulate pe parcursul zilei.

Dacă reușești să consumi această cantitate zilnic, felicitări! Poți schimba doar apa obișnuită cu apă alcalină și beneficiile nu vor întârzia să apară. Este recomandat să bei opt până la doisprezece pahare (sau doi până la trei litri) de apă alcalină pe zi pentru a te bucura de tot ce are această apă de oferit. Totuși, nu schimba dintr-o dată toată apa în apă alcalină – este foarte important să faci tranziția treptat pentru a-i putea oferi timp corpului să înțeleagă și să reacționeze în mod adecvat la schimbările care vor avea loc.

Pentru cei care își cresc aportul zilnic de apă

Dacă nu ești obișnuit să bei doi sau mai mulți litri de apă pe zi, cel mai bine este să începi încet. Încearcă să bei trei patru pahare la început și să crești treptat aportul. Acest lucru va reduce la minimum orice efect inițial al trecerii la apă alcalina pe care l-ai putea simți, cum ar fi dureri de cap și dureri musculare, simptome asemănătoare gripei și oboselii.

Nu toată lumea se confruntă cu aceste reacții adverse, dar dacă o faci, nu te panica! Este de fapt un semn bun că apa alcalină își face treaba și începe să scoată toxinele și deșeurile acide încorporate chiar și în cele mai adânci țesuturi cum ar fi cel muscular. Odată ce corpul tău s-a obișnuit cu nivelurile mai scăzute de acid, orice simptom dispare.

Când ar trebui să beau apă alcalină?

Primul lucru când te trezești dimineața. Începând cu un pahar de apă alcalină în zori, corpul tău este pregătit pentru aventura ce urmează în timpul zilei. Păstrează o sticlă lângă pat, astfel încât să nu uiți să bei de dimineață.

În timpul antrenamentelor. Un antrenament intens tinde să consume lichide rapid, așa că rehidratează-te cu apă alcalină pentru a încetini procesul.

Concluzionând

Chiar și un produs care este cunoscut să aducă beneficii corpului îl poate dezechilibra dacă este consumat prea mult într-un timp prea scurt. Dă-i timp corpului tău să curețe și să se bucure de avantajele apei alcaline.

 

 

 

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro