Cat peste ar fi benefic sa consumam?

mai 14, 2007

Atat barbatii cat si femeile ar trebui sa manance cel putin doua portii de peste pe saptamana.
Consumul de peste are multe beneficii cum ar fi faptul ca reduce riscul de a dezvolta afectiuni cardiace. Exista insa si unele dezavantaje motiv pentru care agentia britanica Food Standards Agency a recomandat ca barbatii sa nu manance mai mult de 4 portii de peste in ulei pe saptamana iar femeile si copiii sa nu depaseasca 2 portii.
Pestele este o buna sursa de proteina avand in acelasi timp un continut bogat in minerale si sarac in grasimi. Continutul in acizi grasi 3-omega ajuta la reducerea riscului dezvoltarii afectiunilor cardiace. Aceiasi acizi ajuta si la dezvoltarea creierului si a coloanei vertebrale a fatului.
Pestele cu oase comestibile cum sunt sardinele sau somonul in conserva contin in plus calciu, fosfor si fluor. Claciu-ul este necesar pentru a avea dinti si oase rezistente, fosforul este essential in cazul multor functii ale organismului iar fluorul ajuta in mentinerea unei danturi puternice.
Alte vitamine din peste sunt vitamina A care este necesara pentru a vedea in medii intunecate si pentru o piele sanatoasa, si vitamina D care este necesara pentru a avea oase sanatoase. Pestele este si o buna sursa de seleniu care ajuta la protejarea celulelor actionand ca un antioxidant.
In ce priveste pestele alb in particular, nu sunt associate riscuri de imbolnavire astfel incat putem manca cate portii dorim pe saptamana.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro