Cat de simplu este sa fi scafandru?

noiembrie 5, 2015

Daca ar fi atat de usor multe persoane ar putea sa opteze pentru meseria de scafandru, dar pentru ca este un risc permanent nu trebuie sa aveti nici cea mai mica slabiciune din punct de vedere fizic sau psihic. Inca de la prima scufundare decoperi adancul si iti vei dori din ce in ce mai mult sa il cuceresti, dar este nevoie de foarte mult curaj, rezistenta fizica si psihica si o tehnica foarte buna. Sa nu credeti ca un scafandru se ocupa doar de scufundari de agreement, aceea este partea cea mai frumoasa, care o executa din fascinatie pentru mare, acea mare care le poate fi si prieten si dusman necrutator.

Care sunt activitatile scafandrilor? Pentru a deveni scafandru in primul rand este nevoie de un brevet de dcafandru autonom, iar la terminarea acestui curs se pregatesc fie pentru scafandrii de lupta fie pentru scafandrii de mare adancime. Scafandrul de mare adancime este pregatit si antrenat pentru scufundari de lunga durata la adancimi peste 60 m, acesta se va ocupa de reparatii subacvatice, recuperarea de persoane sau nave scufundate, spre deosebire de scafandrul de lupta care este antrenat atat pe mare cat si pe uscat impotriva inamicului.

Pericolul exista in ambele categorii si pregatiri din momentul intrarii in apa pana la iesirea la suprafata. Lucrarile subacvatice executate atat la adancimi mari cat si la adancimi mici sunt foarte greu de executat si este nevoie de foarte mult profesionalism, rabdare si experienta pentru a le duce la bun sfarsit.


» Preluat de pe LivePr.ro
- Cat de simplu este sa fi scafandru?

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro