Cat de mult difera SMS-urile cuplurilor inainte si dupa casatorie

Ideea acestui proiect de comparare a mesajelor ii apartine lui Alice Zhao, blogger si specialist in interpretarea datelor. Pentru a aniversa un an de relatie, iubitul sau (cu care, intre timp, s-a casatorit) i-a facut cadou un document Word cu toate mesajele dintre cei doi, de la prima intalnire. „Mi s-a parut cel mai inspirat cadou posibil, tinand cont de faptul ca amandoi suntem niste tocilari”, a declarat femeia.

De atunci, aceasta s-a hotarat sa pastreze toate mesajele, pentru a vedea ce se schimba exact in conversatiile care au loc pe durata relatiei.

Aparent, cuvantul „iubire” a inceput sa dispara din textele scrise pe parcursul anilor, iar termenii „ok”, „acasa” si „masa” au devenit tot mai frecventi.

Zhao a tinut insa sa precizeze ca lipsa alinturilor si a textelor romantice nu inseamna neaparat faptul ca iubirea dintre cei doi s-a diminuat. Dimpotriva. Explicatia este ca, la inceputul relatiei, nu se intalneau atat de des (ca dupa casatorie), iar toate „giugiulelile” de atunci sunt compensate in prezent cu gesturi concrete, fara sa mai fie nevoie de cuvinte.

Alice a declarat pentru publicatia BuzzFeed News ca abia dupa realizarea proiectului si-a dat seama cat de mult s-a schimbat tipul comunicarii scrise dintre ei. In prezent, are grija sa adauge dupa fiecare „ok” scris in SMS si mesajul „Te iubesc!”.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro