Cât de des este recomandată microdermabraziunea?

aprilie 2, 2022

Dacă ați auzit de microdermabraziune și v-a stârnit interesul, poate doriți să știți cât de des ar trebui să apelați la tratamentele de microdermabraziune.

Acest tratament a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai eficiente și revoluționare în întârzierea îmbătrânirii naturale a pielii. Cu toate acestea, utilizarea excesivă acestui procedeu dermatologic poate fi dăunătoare. Din acest motiv, este necesar să cunoașteți și să înțelegeți cum funcționează aceste tratamente, dacă doriți să profitați la maximum de numeroasele beneficii pe care le oferă.

Microdremabraziunea se dovedește a fi una dintre cele mai simple și mai sigure soluții în tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii. Dacă este utilizat în mod regulat în intervale de timp rezonabile, tratamentul ajută eficient la netezirea decolorării, normalizează petele și întârzie semnele îmbătrânirii pielii.

Rezultatele obținute în urma tratamentelor cu microdermabraziune variază în funcție de tipul de piele pe care îl are beneficiarul și de diferitele obiective ce se urmăresc. Dermatologul este cea mai bună referință atunci când vine vorba de consultarea numărului de ședințe de care aveți nevoie pentru a vă atinge obiectivele cu tratamentul de microdermabraziune.

Este important să lăsați un timp rezonabil între ședințe pentru a permite pielii să se refacă și să urmeze corect ciclul natural de regenerare a pielii. Dacă nu lăsați pielea să se odihnească pentru un timp minim, vă expuneți la daune inutile, precum și la creșterea riscului de a o face excesiv de sensibilă. Programul pe care îl recomandă majoritatea profesioniștilor este alcătuit de obicei dintr-un număr aproximativ de ședințe, între 6 și 12 ședințe cu o pauză de două săptămâni între fiecare. După finalizarea primului program, este indicat să efectuați o ședință de întreținere la fiecare 2 sau 3 luni pentru a menține rezultatele.

Microdermabraziunea este un tratament foarte sigur, minim invaziv, care utilizează dispozitive portabile care au o suprafață de exfoliere cu vârf de diamant, cristale minuscule și aspirație pentru a oferi o exfoliere completă a pielii. În timpul tratamentului, aceste aparate elimină celulele moarte din piele. Cu microdermabraziune nu doar se îndepărtează acest strat superficial, dar stimulează regenerarea celulară cu niveluri ridicate de elastină și colagen.

Printre cele mai importante beneficii ale microdermabraziunii se numără: reducerea vizibilă a leziunilor provocate de acnee, netezirea ridurile și liniile de expresie, netezirea suprafeței pielii, eliminarea depigmentării pielii. De asemenea, microdermabraziunea ajută la desfundarea porilor și eliminarea punctelor negre.

Una din întrebările care se pune, se referă la siguranța acestui procedeu dermatologic. Este microdermabraziunea sigură pentru toată lumea? Microdermabraziunea este o soluție excelentă pentru cei cu pori înfundați, acnee, decolorare, piele ternă, riduri și linii fine. De asemenea, este recomandată persoanelor a căror piele este extrem de sensibilă la medicamente pentru acnee. Nu este o problemă dacă ai tenul deschis sau închis la culoare. Cu toate acestea, trebuie să te asiguri înainte de a urma un tratament de microdermabraziune că nu ai răni deschise, alte afecțiuni grave ale pielii, pe zona care urmează să fie tratată.

În cazul în care aveți vreun tip de problemă a pielii, precum cele enumerate anterior, este mai bine să așteptași ca aceste afecțiuni să dispară înainte de a efectua o ședință de microdermabraziune. Pentru cele mai bune rezultate și pentru a evita deteriorarea pielii, consultați mai întâi un dermatolog de încredere, în centrele de dermatologie București.

Microdermabraziunea trebuie realizată de profesioniști experți, care trebuie mai întâi să curețe temeinic pielea, apoi să aplice o cremă sau ulei hidratant, pentru a facilita mișcarea aparatului. În această procedură, stratul superior al epiteliului și celulele moarte sunt îndepărtate. Se face ca un fel de măturare în zig-zag, pe corp sau pe față, cu vârfuri de diamant sau cristale de aluminiu. Ședința poate dura între 30 și 40 de minute, timpul necesar exfolierii pielii și regenerării celulelor. În funcție de problema de tratat se determină numarul de ședințe de efectuat. De exemplu, pentru rejuvenare facială, pot fi necesare până la 5 ședințe, în timp ce, pentru îndepărtarea cicatricilor, pot fi necesare până la 10 ședințe cu intervale săptămânale.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro