Masuratorile facute in secolul al 18-lea erau bazate pe racirea Pamantului si erau in mare subestimate la sute de mii de ani, informeaza Live Science.
Urmatoarele presupuneri ii apartin lui Charles Darwin care a facut o supozitie de 306,7 milioane de ani si lui Lord Kelvin care a realizat cateva estimari invartindu-se in jurul a sute de milioane de ani.
Abilitatea de a decela cu acuratete varsta Pamantului s-a dezvoltat odata cu evolutia in domeniul descompunerii radioactive. Subtantele radioactive elibereaza particule subatomic la intevale foarte regulate. Aceasta face ca uneori, varsta unui obiect sa poata fi determinata prin compararea cantitatii prezente de substanta radioactive cu cantitatea originala presupusa a fi existat in obiect.
Uraniu, este o particula suficient de inteleasa, un element radioactiv natural. Masurand cantitatile de uranium in mostrele de roci antice, in anul 1953 oamenii de stiinta au concluzionat ca Pamantul ar avea 4,5-4,6 miliarde de ani iar estimarea sta in picioare si in prezent.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro