Cât costă un Server? Nou vs SH vs Refurbished

februarie 23, 2021

Indiferent de motivul pentru care e necesară achiziționare unui server, nu este întotdeauna recomandat să se cumpere unul nou. Un server este conceput să aibă o durată de viață lungă și dispune de multe funcții care îl protejează atunci când e folosit pe termen lung. Placa de bază a unui server are sisteme de siguranță ca să protejeze calculatorul în diferite cazuri. Iar prețul unui server nou este adeseori destul de mare, uneori dublu față de unul refurbished sau SH.

 

Care e alegerea mai bună? Nou, SH sau Refurbished?

 

Dacă bugetul nu e o problemă, atunci se poate opta către un server nou, dar unul refurbished poate să ofere același nivel de performanță la un preț mult mai mic. Desigur, în această idee se poate opta și către unul SH, dar vom vedea exact diferențele dintre toate cele 3 tipuri.

 

Garanție

 

Un aspect extrem de important care trebuie luat în considerare când cumperi un server este legat de garanție. În cazul serverelor noi și refurbished, durata ei e de obicei similară, până la 5 ani. Totuși, unele firme oferă și perioade mai scurte de garanție, dar ea se situează între 2 și 5 ani, în funcție de vechimea serverului dar și de pretul unui server.

 

Ai nevoie de componente de ultimă generație?

 

Multe persoane cumpără servere noi deoarece au un sistem complex care poate fi susținut doar de servere de tip high-end. Totuși, dacă nu faci parte din nișa asta extrem de limitată, cel mai probabil un server mai vechi poate efectua fără nici o problemă sarcinile necesare. Astfel, vei putea salva o mulțime de bani dacă optezi către un server SH sau refurbished. Cu toate acestea, trebuie să reamintim că cele refurbished vin cu garanție și, totodată, au fost verificate în mod temeinic din toate punctele de vedere. Da, ele sunt mai scumpe decât cele SH, dar oferă și un nivel de încredere mai mare.

 

Cât costă, totuși, un server

 

Contează extrem de mult configurația pe care o alegi și mai ales de unde cumperi. Există multe companii care vând produse noi, dar și refurbished, iar prețurile diferă destul de mult. De exemplu, dacă alegem aleatoriu un model de server de la DELL (dintre cele PowerEdge) putem observa că cel refurbished, care are o vechime de doar 1 an, este în medie cu 15-20% mai ieftin decât unul nou. Unul SH poate fi chiar și la jumătate de preț față de unul nou sau refurbished, dar el nu prezintă garanție și nu poate fi garantată starea componentelor.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro