Câştigătorii marelui premiu la Geneva primesc comenzi din Elveţia şi Franţa

Românii care au câştigat premiul la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva pentru OnAirCamera, primesc deja comenzi din ţări precum Elveţia şi Franţa.

OnAirCamera este un sistem de camere video care se conectează la telefonul mobil şi urmăresc mişcările utilizatorului pe care apoi le transformă într-un film personalizat pe care îl transferă instantaneu catre telefon. Transferul se face printr-o conexiune wireless, iar filmuleţul este disponibil doar utilizatorului care este în faţa camerei şi are aplicaţia Irewind pornită.

Ideea sistemului îi aparţine lui Bogdan Mănoiu, care a declarat că se lucrează la perfecţionarea sistemului de peste 2 ani, împreună cu o companie elveţiană care a finanţat proiectul. Ideea a venit în urma unei excursii la ski, când Bogdan Mănoiu încerca să se filmeze cu telefonul, pentru a le arata copiilor imaginile.

Inventatorul a declarat că echipa sa a primit comenzi pentru a instala sistemul OnAirCamera pe unele pârtii din Franţa sau Elveţia, costurile acestor echipamente ajungând până la doua milioane de euro, în funcţie de numărul de camere care se doreşte instalat.