A castigat in instanta dreptul de a-si condamna fiica la moarte

Inalta Curte de Justitie din Londra a luat decizia istorica de a-i acorda unei femei dreptul de a pune capat vietii fiicei sale, in varsta de 12 ani.

Nancy Fitzmaurice avea probleme grave de sanatate, s-a nascut oarba si cu afectiuni multiple: hidrocefalie, meningita si septicemie. Prin urmare, aceasta nu putea vorbi, manca sau bea si, de asemenea, nu se putea deplasa. De aceea, fetita depindea practic de serviciile personalului din spitalul Great Ormand Street din Londra, care ii administra hrana si medicatia prin intermediul unui tub.

Dupa nastere, Charlotte, mama sa, a renuntat la lucru pentru a-si dedica tot timpul fetei sale. Nu a mai rezistat insa sa o vada cum se chinuieste si a decis sa-i intrerupa tratamentul, convinsa mai ales de tipetele de durere ale fetei dupa ultimele operatii suferite.

Mama si-a motivat optiunea spunand ca fiica sa nu ar trebuie sa mai sufere si ar dori sa-si gaseasca linistea. Atat tatal fetei, cat si spitalul unde aceasta era internata, au sustinut-o in decizia luata.

Instanta i-a dat de asemenea dreptate, afirmand ca este cea mai buna solutie posibila, atat pentru familie, cat si pentru pacienta. Judecatoarea a adaugat ca este evidenta dragostea mamei pentru fiica sa si lupta pe care aceasta a dus-o pentru a-i asigura o viata cat mai buna. Deoarece nu mai exista nicio speranta de insanatosire, Nancy a fost deconectata de la aparate si a decedat in spital, la varsta de 12 ani.

Sursa: Metro