CASSIDIAN la Black Sea Defence & Aerospace (BSDA)

mai 16, 2012

Cassidian, unul dintre cei patru piloni ai grupului EADS, prezinta la Black Sea Defence & Aerospace (BSDA) o parte din gama sa de solutii pentru aparare si securitate. Cassidian este unul dintre cei mai mari furnizori din lume in domeniul solutiilor de securitate si al sistemelor integrate de securitate pentru pietele civile si militare, sisteme direct aplicabile nevoilor de aparare si securitate din aceasta regiune importanta. Cassidian dezvolta tehnologiile viitorului, bazandu-se pe competentele sale cheie in domeniul aerospatial, domeniul securitatii, apararii si serviciilor. Cassidian va prezenta capacitatile de care dispune punand accent pe capacitatile sale de furnizor de solutii modulare complet integrate destinate protectiei populatiei si teritoriului precum si administrarii activitatilor de proiectare, implementare si livrare a produselor si solutiilor.

Securitatea frontierei

Cassidian isi prezinta progresul tehnologic prin expunerea unor scenarii interactive, de ultima generatie proiectate in 3D in asa-numitul TouchLab. In TouchLab, Cassidian ilustreaza scenarii cu diverse situatii si le prezinta clientilor sai, intr-un mediu interactiv, solutiile sale inovatoare, unice, care au fost dezvoltate pentru a face fata provocarilor viitorului. Un scenariu privind protectia frontierei demonstreaza experienta si cunostintele Cassidian in domeniul integrarii de sisteme complexe, acestea stand la baza ofertei pe care Cassidian o prezinta clientilor sai pentru o protectie optima a teritoriului. In prezent, Cassidian este contractantul principal al celor mai avansate sisteme integrate de protectie a frontierei, precum cel al Regatului Arabiei Saudite si cel al Romaniei. Sistemul de securitate national si cel de frontiera sunt integrate in sisteme C4ISR (Comanda, Control, Comunicatii, Computere si Informatii, Supraveghere, Recunoastere) care sunt elementele centrale ale noii abordari operative privind securitatea frontierei.

Securitatea cibernetica

Cassidian isi va demonstra experienta in ceea ce priveste protejarea retelelor foarte sensibile si complexe prin intermediul unui alt scenariu TouchLab, care prezinta infrastructuri nationale critice. Intr-adevar, intr-o lume tot mai computerizata, infrastructurile critice pot functiona cu eficienta maxima numai daca sunt interconectate si interdependente. Defectarea unei singure verigi din lant poate avea efecte dincolo de frontierele nationale. Asadar, una dintre provocarile viitorului va fi protejarea acestor infrastructuri impotriva atacurilor cibernetice. Scenariul prezentat simuleaza un atac cibernetic asupra unei platforme petroliere si solutiile propuse pentru protejarea obiectivului si indepartarea amenintarii, in special cu ajutorul solutiei Cymerius™. Cymerius™ este un sistem pentru monitorizarea si controlul atacurilor cibernetice, colectarea de informatii intr-o locatie centrala si alertarea fiecarei persoane implicate, astfel incat acestea sa poata reactiona la orice atac in scurt timp. Protejarea informatiilor personale sau sensibile asigura credibilitatea celor insarcinati cu protejarea informatiilor importante. Solutiile de criptare ale Cassidian faciliteaza acest serviciu pentru aplicatiile de protectia datelor. Linia de produse ECTOCRYP include versiuni de dimensiuni reduse si versiuni care sunt exportate iar anumite modele sunt prezentate la BSDA.

Senzori pentru culegerea de informatii pentru misiuni

In domeniul apararii, Cassidian se concentreaza pe radare de supraveghere si de achizitie a tintei cu raza medie de actiune, atat pentru aplicatii aeriene cat si pentru aplicatii terestre. Este prezentat radarul terestru cu rezultate dovedite, TRML-3D al Cassidian, care este utilizat de fortele armate din Lituania, Olanda si Malaysia. Acest radar extrem de mobil poate detecta, urmari si clasifica diverse tipuri de tinte, in special obiecte mici, care zboara incet, la inaltimi mici, precum drone, elicoptere si rachete.

Comunicatii critice pentru misiune securizate

Cassidian este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii in domeniul comunicatiilor securizate pentru utilizatorii care folosesc comunicatii critice pentru misiune, pe pietele civile si militare. Portofoliul Cassidian cuprinde centre de interventie in caz de urgenta (9-1-1/112) si comunicatii radio mobile profesionale (PMR/LMR). Acesta include de asemenea o gama larga de servicii prestate in calitate de partener de servicii de incredere in domeniul sistemelor critice pentru misiune. Fiind un jucator important pe piata comunicatiilor radio mobile profesionale, Cassidian ofera un portofoliu unic cu standarde multiple, bazat pe TETRA, TETRAPOL, P25, ce pregateste calea catre urmatoarea generatie. Portofoliul sau PMR/LMR include solutii de retea, terminale radio, sisteme de dispecerat, centre operationale de retea si de securitate si servicii.

Solutiile PMR ale Cassidian le ofera organizatiilor profesioniste capacitatea de a comunica intre ele in mod eficient, cu fiabilitate si in siguranta. Compania este lider in domeniul retelelor de radiocomunicatii securizate, avand peste 230 de retele implementate in 70 de tari, fiind de asemenea, in SUA, liderul pe piata centrelor de interventie 911, avand o cota de piata de peste 60%. Cassidian utilizeaza aceasta expertiza internationala si experienta sa extrem de diversa pentru a dezvolta solutii care sunt eficiente din punctul de vedere al costurilor, sunt scalabile, sunt bazate pe o cultura a imbunatatirii permanente si care corespund cel mai bine necesitatilor individuale ale clientilor sai din intreaga lume.

Informatii geospatiale (geo-intellgence)

Cassidian unifica domeniul informatiilor geospatiale, oferind o gama completa de solutii, de la solutii pentru colectarea si producerea de date, pana la solutii pentru procesarea, interpretarea si diseminarea datelor. Instrumentele si solutiile Cassidian pentru informatii de imagistica sunt utilizate zi de zi pentru strangerea de informatii in proiecte precum TopoBase Defence, care este principalul contractant in domeniul producerii de date geospatiale, fiind un consortiu ce reuneste companii europene importante din acest domeniu. Acesta este un exemplu elocvent al serviciilor oferite de Cassidian unei game largi de clienti din domeniul informatiilor geospatiale.

Cassidian, o companie a EADS, este un lider mondial in domeniul solutiilor si sistemelor de securitate globala, furnizand servicii de Integrare de sisteme complexe precum si produse si servicii cu valoare adaugata clientilor civili si militari din intreaga lume: sisteme aeriene (aeronave si sisteme aeriene fara pilot), sisteme terestre, navale si mixte, sisteme de informatii si supraveghere, securitate cibernetica, comunicatii securizate, sisteme de testare, rachete, servicii si solutii de asistenta tehnica. In 2011, Cassidian avea aproximativ 28.000 de angajati si a obtinut venituri de 5,8 miliarde Euro. EADS este lider global in domeniul serviciilor aerospatiale, de aparare si conexe. In 2011, Grupul – ce cuprinde Airbus, Astrium, Cassidian si Eurocopter – a obtinut venituri de 49,1 miliarde Euro, avand peste 133.000 de angajati.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro