Casele de pariuri au devenit printre cei mai importanti sponsori in Premier League

Domeniul pariurilor sportive se asociaza tot mai puternic cu echipele din Premier League, incercand astfel sa ajunga cat mai aproape de fanii fotbalului britanic. Conform unei analize citate de publicatia online Profit.ro, in sezonul actual al Premier League s-a ajuns la situatia in care jumatate dintre echipe promoveaza pe tricourile de joc branduri din industria pariurilor.

Si asta in timp ce, cu cativa ani in urma, 15-25% dintre echipe se asociau in acest fel cu firme de jocuri de noroc. Drumul parteneriatelor dintre casele de pariuri si fotbalul britanic a fost deschis in sezonul 2002 – 2003, cand Betfair a aparut pe tricourile echipei Fullham.

Interesul atat de mare pentru echipele din Premier League este justificat de ascensiunea caselor de pariuri in mediul online. Concurenta este acerba, mai ales ca piata a devenit una globala: multe branduri din lumea pariurilor s-au dezvoltat online, iar Premier League este una dintre cele mai urmarite competitii de fotbal in intreaga lume.

Si in Romania, foarte multi pasionati de pariuri online si pariuri sportive in general joaca pe meciurile din prima liga a Angliei. Datorita audientelor impresionante, suprafetele de pe tricourile jucatorilor din Premier League devin astfel locatii premium de afisaj pentru mesajele publicitare. Practic, prin astfel de asocieri se puncteaza la capitolul branding, extrem de relevant in domeniul pariurilor, unde jucatorii au nevoie de incredere in operatori si unde pasiunea este cea care dicteaza de foarte multe ori.

Conform articolului mai sus citat, se pare insa ca firmele de pariuri prefera sa colaboreze mai degraba cu echipe de mijlocul clasamentului si nu cu marile branduri din Premier League. Motivul il reprezinta costurile: vizibilitate buna este asigurata si de aceste echipe “mai mici”, iar sumele alocate pentru publicitate sunt rezonabile pentru firmele din industria pariurilor.

Trebuie subliniat faptul ca romanii pasionati de pariuri online trebuie sa aleaga cu grija casele de pariuri si sa nu acceseze orice website promovat pe tricourile echipelor din Premier League. Legislatia locala permite accesul romanilor exclusiv pe website-uri ale unor agentii de pariuri cu licenta locala primita de la Oficiul National pentru Jocuri de Noroc.

 

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro