Casatorie inedita a unui barbat cu… un copac

Gestul lui Richard Torres nu poate fi considerat un act de nebunie temporara, deoarece este a treia lui casatorie de acest fel. Prima „sotie” a fost un copac din Buenos Aires, in noiembrie anul trecut, in timp ce cu al doilea arbore s-a casatorit in Peru, in luna iunie a acestui an.

Prin actiunile sale, Torres intentioneaza sa atraga atentia asupra schimbarilor climatice si asupra efectelor negative ale defrisarilor masive. Barbatul a declarat ca, in acest mod, va incerca sa sublinieze importanta copacilor pentru mediul inconjurator, transmitand in toate tarile Americii Latine mesajul sau: dragostea pentru copaci poate schimba lumea.

„Junglele din Peru, Columbia, Mexic sunt distruse in permanenta. Oceanele sunt poluate. Atmosfera este poluata. Animalele sunt ucise. Prin acest proiect, vom lua initiativa angajarii oamenilor in procesul protejarii naturii si evitarii deteriorarii acesteia”, a declarat Torres pentru TENplay.

In plus, acesta a transmis un mesaj Fortelor Armate Revolutionare ale Columbiei, cerandu-le rebelilor sa planteze copaci, in loc sa mearga la razboi.

Casatoria a avut loc in Parcul National Bogota, unde zeci de oameni s-au adunat pentru a asista la eveniment. In cadrul ritualului inedit, cateva tinere au asezat fructe si legume la baza pomului, ca ofranda. Ceremonia s-a incheiat printr-un sarut al lui Torres pe trunchiul arborelui, in aplauzele entuziaste ale publicului spectator.