Numiti in america si Yam, datorita gustului delicios, cartofii dulci pot deopotriva fi consumati ca si desert sau preparati pentru a obtine un fel de mancare principal.
Pe langa amidonul pe care il contin, cartofii dulci sunt bogati in carbohidrati complexi, fibra dietetica, betacaroten (un nutrient echivalent vitaminei A), vitamina C si vitamina B6.
In anul 1992, Center for Science in the Public Interest, a comparat valorile nutrititive ale cartofilor dulci cu ale celorlalte legume. Considerand continutul fibros, carbohidratii, proteinele, vitamina A si C, fierul si calciul, cartoful dulce a fost catalogat ca avand cea mai consistenta valoare nutritiva. Tinand cont de aceste criterii, cartoful dulce a obtinut 184 de puncte, cu 100 de puncte mai mult decat urmatoarea leguma din lista.
In ciuda numelui de “dulce”, cartoful dulce poate fi un aliment benefic si pentru diabetici deoarece studiile realizate pana in prezent au relevat faptul ca ajuta la stabilizarea nivelului optim de zahar din sange si la diminuarea rezistentei la insulina.
Sursa: http://en.wikipedia.org
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro