Mergeti la saloane de frumusete pentru tratamente de ingrijire faciala sau folositi acasa produse cosmetice dar este posibil sa fi uitat cu totul mainile. Mainile voastre au nevoie de ingrijire la fel de mult ca si fata voastra. Nu este nevoie sa mergeti la salone de frumusete pentru acest lucru.
Iata cateva sfaturi cu privire la modul rapid cum sa aveti grija de mainile voastre:
• Purtati intotdeauna manusi de cauciuc atunci cand aveti de gand sa faceti o lucrare de uz casnic sau gradinarit. Daca mainile sunt expuse la prea multa apa, sapun, detergenti, murdarie sau produse chimice, pielea de pe maini tale poate deveni ridata si dura.
• In mod ideal, ar trebui sa va hidratati mainile cel puţin 4 ori intr-o zi, mai ales dupa spalarea lor. Chiar daca nu aveti timp sa faceti din acesta un obicei hidratati-va mainile inainte de a merge la culcare. Acest lucru este la fel de important cum te speli pe dinti inainte de a merge la culcare, in fiecare noapte.
Stiati ca in cosmetica traditionala cartoful era intrebuintat drept unguent universal pentru remedierea deficientelor pielii? Cartoful, stiinţific numit Solanum tuberosum, este o planta care, scoţand-o din banalitate si analizand-o, se prezinta destul de curios. Ea face parte din categoria plantelor otravitoare deoarece partea aeriana contine substanţe care, intr-o anumita concentraţie, sunt letale prin ingerare. Totusi, partea ce se dezvolta in pamant este foarte hranitoare si gustoasa.
Tuberculii de cartof sunt bogaţi atat in amidon, vitaminele B1, B2, B6 şi C si minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu si microelemente) prezente in cantitati importante. Pentru comparatie, se constata ca volumul de potasiu existent in 100 litri de apa minerala este echivalent cu cel dintr-un singur cartof!
Este cunoscut faptul ca, inca din vechime, indienii din America de Sud foloseau cartoful drept remediu pentru tratarea fracturilor, a durerilor de cap, a problemelor de digestie si chiar a reumatismului. Chiar si bunicii nostri atenuau crapaturile mainilor amestecand un cartof taiat marunt cu miere dizolvata in sos de mere.
Fermierii din zona de nord a Austriei au perfectionat in timp cu o deosebita maiestrie si grija o reteta traditionala de ingrijire a mainilor cu balsam cu extract de cartof. De curand, firma Styx Naturcosmetic a desavarsit prepararea acestui produs cu tehnologii moderene, acest balsam devenind un produs foarte eficient in ingrijirea pielii aspre, cu carenţe de elemente nutritive.
Balsamul Styx este un produs cosmetic cu efect intensiv care se datoreaza concentratiei crescute de principii active, ideale pentru epiderma solicitata, foarte uscata, cu crapaturi si calus (fie la maini, fie la picioare).
Ingredienele active folosite la prepararea balsamului Styx sunt certificate de LACON Ltd., un institut austriac recunoscut in intreaga lume care se ocupa cu certificarea calitatii produselor bio si eco in domeniul alimentar si agricol. Din compoziţia balsamului pentru maini fac parte sucul proaspat din cartof, galbenelele, musetelul, uleiul de jojoba, de macadamia si de floarea-soarelui, untul de shea, extractul de grau, glicerina vegetala si parfumul din uleiuri esentiale.
Minunatele noastre maini, formate din 27 de oase si 33 de muschi, sunt de fapt cele mai complicate parti ale acestei creatii divine numite corpul uman. Cei aproximativ 17.000 de senzori pe suprafata palmei (adica in medie 140 pe cmp) determina senzatia de presiune, miscare, cald, rece etc. Nu este de mirare ca, pentru a putea fi folosite la capacitatea lor biologica maxima, mainile trebuiesc ingrijite ... si nu oricum! Intrebuintand balsamul Styx veti beneficia de hranirea si regenerarea epidermei, de protectie sporita la factorii agresivi de mediu, de cicatrizarea si vindecarea tegumentelor si de refacerea si stabilizarea filmului hidrolipidic al pielii.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro