Oamenii din intreaga lume consuma cantitati imense de cartofi si poate acum, odata cu rezultatele oferite de Agricultural Research Service (ARS), vom consuma si mai multi, informeaza www.sciencedaily.com
Ceea ce au gasit cercetatorii de la ARS, este ca, diferite specii de cartofi contin compusi foarte sanatosi numiti fitochimicale. Folosind o noua metoda analitica, geneticianul Roy Navarre si colegii sai de la ARS au identificat 60 de tipuri diferite de fitochimicale diferite si vitamine in pielea si miezul a 100 de cartofi salbatici sau comercializati.
Cercetarile au scos la iveala un continut bogat al cartofului in fenoli, echivalentul pe care il gasim in broccoli, spanac sau varza de bruxelles. Acesti fenoli cuprind si subgrupa flavonoidelor care joaca un rol decisiv in diminuarea bolilor cardiovasculare, a problemelor respiratorii si a cancerului.
Tot cartoful are si un continut bogat de vitamina C, si compusi care ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro