Cercetatorii au descoperit ca un consum regulat de cartofi reduce tensiunea arteriala fara a cauza ingrasarea. Chiar daca studiile s-aU facut pe cartofii rosii, se considera acelasi efect si in cazul cartofilor albi.
"Cartoful, mai mult decat alte legume, a primit o reputatie proasta si a fost scos din dieta zilnica a multor oameni, pe motiv ca are multe calorii", a spus cercetatorul Joe Vinson, de la Universitatea Scranton din Pennsylvania, potrivit Timesofindia.indiatimes.com.
In realitate, in momentul in care gatim cartoful simplu, fara a-l praji si fara margarina sau smantana, el nu are decat 110 calorii si multe vitamine". Un nou studiu facut pe 18 oameni care erau supraponderali si aveau tensiunea arteriala, a aratat ca dupa ce au consumat 8 cartofi nedecojiti de doua ori pe zi timp de o luna, sanatatea lor s-a imbunatatit.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro