Cartile de colorat: Vanzari de succes in Statele Unite

Tot mai multi americani sunt interesati sa achizitioneze o carte de colorat, adultii avand posibilitatea sa coloreze padurea fermecata, gradina secreta sau diferite subiecte din Biblie. Amatorii de astfel de activitati isi pot cumpara albumele de colorat de pe site-ul Amazon iar apoi isi posteaza creatiile pe Facebook, Pinterest.

Linda Turner, terapeută prin artă din Manhattan, spune despre colorat ca este o activitate de destindere. " "Copiii sunt gata să facă mereu experiențe, însă adulții au probleme în a-și exprima creativitatea. Aceste albume de colorat sunt pentru ei, așa că sunt sofisticate. Adulții nu se simt ridicoli când colorează, acest lucru permițându-le să creeze trăind în prezent. Dacă te concentrezi pe culori și pe colorat, precum și pe artă, este un mijloc minunat de calmare și destindere".

Astfel in 19 unitati din Manhattan ale New York Public Library, biblioteca municipală, dar și în Bronx și Staten Island, au fost organizate din luna octombrie ateliere de colorat.

Persoanele care participa la acest gen de ateliere sunt persoane in varsta, femei in special, dar si adulti, adolescenti si copii.
Primul album de colorat pentru adulti lansat in Statele Unite se numeste "The executive coloring book" si dateaza din anul 1961.

Sursa: Agerpres

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro