Carpatica debuteaza in 2005 cu depozitul PREZIDENT

Dupa sustinerea demersurilor de integrare europeana a Romaniei pe parcursul anului 2004, Banca Comerciala Carpatica debuteaza in noul an prin lansarea in portofoliul bancii a unui nou produs de economisire in valuta – Depozitul PREZIDENT. Pornind de la realitatile social-economice actuale, acest produs se adreseaza tuturor persoanelor fizice, rezidente si nerezidente, care dispun de fonduri in valuta avand posibilitatea sa le economiseasca in conditii deosebit de avantajoase. Depozitul PREZIDENT completeaza oferta Bancii in ceea ce priveste produsele de economisire la termen de sase luni, oferind clientilor posibilitatea de a economisi si in valuta. Cele doua produse, depozitul VIVAT si PREZIDENT, se constituie cu o scadenta de sase luni, pentru sume minime de 10 mil. lei respectiv 3.000 USD sau Euro, cu o rata fixa a dobanzii pe toata perioada, segmentul tinta fiind persoanele fizice. Avantajul principal in cazul ambelor produse il reprezinta dobanda fixa, care protejeaza clientul impotriva scaderii ratelor dobanzii, bonificand acelasi castig pentru toata perioada de constituire a depozitului.
In ceea ce priveste plasamentele pe o perioada de un an, in portofoliul Bancii se afla, inca din anul 2002, un produs original de economisire in valuta, depozitul VALUTA FORTE, constituit pentru minim 1.000 USD sau Euro, cu o dobanda fixa pentru toata perioada de valabilitate. Banca ofera si pensionarilor posibilitatea de a-si plasa in conditii avantajoase economiile – depozitul PENSIA PLUS, care se constituie pentru o perioada de un an si pentru o suma minima de un million lei, oferind o dobanda atractiva, fixa pentru toata perioada si cu posibilitatea retragerii dobanzii la cerere.

In oferta Bancii se afla si alte produse de economisire atractive, la diferite scadente, atat in lei cat si in valuta. Astfel, anul trecut au fost lansate cele doua produse originale oferite persoanelor fizice si juridice, depozitul EUROPA si INTEGRAREA, cu trimitere la contextul actual care vizeaza extinderea Uniunii Europene prin primirea de noi membri. Primul depozit se constituie in lei, pentru o suma minima de 5 mil. lei la o scadenta de 12 luni cu posibilitate de prelungire pentru inca 12 luni, iar cel de al doilea vizeaza un termen de trei ani si se constituie in valuta pentru minim 1.000 USD sau Euro, cu posibilitatea de bonificare a dobanzii lunar, in contul curent al detinatorului. Un alt produs care se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, il reprezinta Depozitul Cumulativ cu Retragere la Cerere, care poate fi constituit atat in lei, cat si in valuta pe o perioada de un an. Suma minima care poate fi depusa este de 10 milioane lei pentru persoane fizice si 250 milioane pentru persoane juridice, cu o limita minima a depunerilor ulterioare de un mil. lei, respectiv 10 milioane lei. Pentru depozitele in valuta suma minima este de 500 de Euro/USD, iar depunerile ulterioare sunt permise in orice suma.

Banca va veni si in continuare in intampinarea cerintelor clientilor, cu noi produse atractive, care vor urmari trendul pietei si realitatile socio-economice ale momentului. Banca Comerciala Carpatica are in prezent o retea teritoriala formata din 58 de unitati, ocupand locul sapte in sistem din punct de vedere al numarului de unitati. (Carpatica)