Carpatica crediteaza taximetristii

In cadrul programului de promovare a IMM-urilor, derulat de Carpatica din fonduri KfW, Banca acorda credite taximetristilor sau societatilor comerciale de taximetrie in scopul achizitiei de aparate de marcat electronice fiscale. Suma imprumutata nu depaseste valoarea de 300 Euro, iar dobanda pentru un astfel de credit este de 16%, nivel al dobanzii perceput numai pentru creditele acordate pana la sfarsitul anului. Programul se deruleaza in 17 unitati BCC situate in orasele: Alba Iulia, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Reghin, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

Banca Comerciala Carpatica, impreuna cu HORUS BANQUE ET FINANCE, Firma de Consultanta a Fondului Romano-German (FRG), deruleaza o linie de finantare externa in valoare de 8 milioane EURO care a fost pusa la dispozitia Bancii de catre Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).

Linia de finantare urmareste sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, asociaiiilor familiale, persoanelor fizice autorizate, liber-profesionistilor si contribuie la dezvoltarea sectorului privat si la reducerea somajului prin crearea de noi locuri de munca.

Cu o retea teritoriala ce cuprinde 55 de unitati operationale, Banca Comerciala Carpatica se situeaza printre primele 10 banci din sistem din punct de vedere al retelei de unitati. Valoarea investitiilor realizate de Banca in primele noua luni ale anului se cifreaza la peste 4 milioane de euro, concretizate in construirea unui sediu modern si functional pentru centrala Bancii, extinderea retelei teritoriale, cresterea numarului de ATM-uri si dezvoltarea IT. Actiunile Carpatica sunt cotate la Bursa de Valori Bucuresti cu simbolul BCC, bucurandu-se de o apreciere constanta din partea investitorilor pe piata de capital.