Carnea de miel are o valoare calorica ridicata si un continut mare de colesterol, iar medicii recomanda sa fie consumata impreuna cu cat mai multe legume.
Dr. Marius Parcioaga, seful Directiei de Sanatate Publica Bihor sustine ca mieii care sunt sacrificati in perioada Pastelui trebuie sa aiba o greutate intre 10 si 14 kilograme. Carnea, care nu contine fibre, este necesar sa fie asociata cu legume pentru o buna digestie. Astfel, stufatul sau drobul trebuie sa contina cat mai multa verdeata si orez.
Analizele de laborator au demonstrat ca 100 de grame de carne de miel inseamna 200-300 de kilocalorii si un continut mare de potasiu. Organele, in special ficatul, dar si carnea, contin foarte mult fier, care se absoarbe usor in organism, zinc si carnitina, cu rol energetic, si cantitati mici de calciu, acid folic si vitamina E. De asemenea, carnea de miel are un continut de proteine ridicat, dar si multe grasimi saturate: 80 miligrame de colesterol la 100 de grame, conform AGERPRES.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro