Care sunt cele mai populare solutii destinate ingrijirii lentilelor

mai 31, 2021

Lentilele de contact moderne sunt un instrument practic si eficient de corectare a problemelor clasice de vedere, care se intalnesc la orice varsta, precum: miopia, astigmatismul sau prezbiopia.

Recomandate doar de catre medicul oftalmolog specialist, lentilele de contact ti-au schimbat cu siguranta viata, in sensul ca asigura o vedere impecabila si sunt usor de transportat in valiza de vacanta! Mai exact, fie ca te afli pe coama muntilor Bucegi, la Babele, te balacesti in valurile marii sarate sau te afli cu multi metri sub nivelul zero al marii, pe coasta Marii Moarte, lentilele de contact au acelasi nivel de eficienta.

Lentilele de contact vin insotite de instructiuni riguroase privind utilizarea lor. Insa, te-ai gandit, macar pentru cateva momente, la ingrijirea acestora? Fara sa fie dezinfectate si ingrijite corespunzator, articolele optice sunt un adevarat pericol, producand iritatii sau infectii la nivelul ochilor.

Curatarea, dezinfectarea si pastrarea lentilelor de contact in recipiente special amenajate, pentru depozitarea lor, se realizeaza prin folosirea unei solutii multifunctionale, precum Clean Active Premium.


Ce sunt solutiile multifunctionale


Solutiile multifunctionale sunt angrenate in ingrijirea speciala a accesoriilor optice. Aceste solutii multifunctionale implica clatirea, curatarea, dezinfectarea si pastrarea pentru 6-8 ore pe timp de noapte a lentilelor de contact. Mai exact, este vorba despre cele 4 operatiuni esentiale ce trebuie parcurse cu sfintenie in fiecare zi, astfel incat sa prelungesti durata de viata a lentilelor tale si sa le folosesti in conditii de siguranta maxima fara a produce iritatii, umflaturi sau infectii de natura bacteriana, virala sau alergica ochilor tai.


Alte tipuri de solutii pentru ingrijirea lentilelor de contact


In afara de solutiile multifunctionale pentru ingrijirea lentilelor, mai ai la indemana si alte tipuri de solutii destinate curatarii si indepartarii microorganismelor de pe suprafata lentilei. Aici sunt incluse solutiile pe baza de peroxid de hidrogen care sterilizeaza suprafata lentilei, fiind folosite doar la dezinfectarea acestora.

Ca observatie, trebuie sa cunosti faptul ca aceste tipuri de solutie nu trebuie sa intre in contact direct cu ochii tai, intrucat pot produce leziuni ireversibile acestora. Din aceste motive, nu se folosesc la clatirea lentilelor si nici la depozitarea acestora in recipientul destinat. In acest scop, trebuie sa apelezi la o solutie salina pentru clatire.

Un al treilea tip de solutii sunt cele de natura salina. Spre deosebire de cele pe baza de peroxid, acestea din urma sunt folosite atat la curatarea, cat si la pastrarea lentilelor in suportul special destinat. Complementare solutiilor cu peroxid, solutiile saline nu se folosesc in operatiunile de curatare sau dezinfectare a acesoriilor optice.


Care sunt cele mai populare solutii de ingrijire


Comercializarea si popularitatea solutiilor de ingrijire a lentilelor de contact, sunt influentate de notorietatea castigata de catre marii producatori de solutii, cat si de recomandarile specialistilor oftalmologi sau de trendul de moment al pietei. In acest sens, iti propunem un top al celor mai populare solutii de ingrijire, din care nu lipsesc marcile deja consacrate precum Clean Active, ReNu sau OptiFree. Acest top 10 solutii mai include si marci mai putin cunoscute precum Boston sau Avizor.Ca modalitate de ambalare a produselor, sunt folosite sticlute de diferite gramaje, de la 100 ml si pana la 600 ml. Sticlutele sunt extrem de portabile si in geanta de voiaj, astfel ca este usor sa le tranporti atunci cand pleci in calatorie cu avionul, in strainatate de exemplu, deoarece nu te incomodeaza absolut deloc si respecta toate normele in vigoare privind cantitatea maxima de lichid admisa.

In concluzie, solutiile pentru ingrijirea lentilelor de contact sunt folosite in mod aditional alaturi de lentilele de contact, pentru mentinerea si folosirea in siguranta a accesoriilor optice, astfel incat sa garanteze sanatatea vizuala a ochilor! Daca nu ai nicio idee cu privire la alegerea furnizorului de solutii pentru lentile, poti incerca pagina oficiala a dealerilor autorizati sau distribuitori directi.


Informatii utile oferite de Optilen.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro