Care sunt avantajele unei saltele viscoelastice (cu memory foam)

Când e vorba de saltele, cei mai mulți dintre noi ne gândim la Dormeo. Poate că e și din cauză că această companie a știut să-și creeze un nume în domeniu, investind mult în publicitate, dar și pentru că saltelele Dormeo sunt sinonime cu calitatea ridicată.

 

Cele mai cunoscute saltele Dormeo sunt cele cu spumă viscoelastică sau memory foam (spumă cu memorie). Spuma viscoelastică este un material modern, superior din punct de vedere tehnologic, realizat din spumă poliuretanică moale. Este un material artificial, dar care are numeroase avantaje pe care materialele naturale nu le au. Natura nu poate produce un material care să aibă toate caracteristicile spumei viscoelastice.

 

Saltea Dormeo – oferte link eMAG

 

Care sunt, însă, avantajele principale în a dormi pe o saltea Dormeo viscoelastică?

 

Echilibrul! O saltea viscoelastică are o duritate mai mult decât optimă pentru corpul uman. Este mai puțin dură decât saltelele cu arcuri, dar mai puțin moale decât saltelele de latex.

 

Un alt avantaj: adaptabilitatea. Salteaua viscoelastică Dormeo se adaptează corpului uman mai bine decât orice altă saltea, întrucât nicio parte a corpului nu rămâne fără sprijin, menținând totodată o postură corectă a coloanei vertebrale. Este rezistentă la presiune și extrem de flexibilă, ceea ce asigură alinierea adecvată a corpului.

 

 


Saltea Dormeo – oferte


 

Nu numai fabricanții recomandă saltelele viscoelastice, dar și medicii, dat fiind că este cel mai bun material pentru problemele de spate, de mușchi sau de articulații. Acest tip de saltea atenuează presiunea din corp, prin distribuirea greutății corpului într-un mod uniform, fără a crea puncte de presiune. Susține corpul în mod adecvat și conferă senzația de imponderabilitate. Nu exercită niciun fel de apăsare asupra punctelor de presiune ale corpului, ci se adaptează în funcție de acestea.

 

Dacă mai dormi cu cineva în pat, o saltea viscoelastică este ideală. Aceasta „respectă” zona fiecăruia din pat și mișcarea unuia sau altuia dintre parteneri în timpul somnului nu afectează somnul celuilalt.

 

Durabilitatea este alt mare avantaj al unei astfel de saltele. O saltea viscoelastică este foarte rezistentă în timp și poate ajunge în cele mai bune condiții și după 15 ani. Structura durabilă elastică permite utilizarea prelungită, fără nicio modificare a proprietăților.

 

Structura deschisă, aerisită, permite evaporarea umezelii și reglarea termică. Acesta ar fi un alt mare avantaj al alegerii unei asemenea saltele.

 

În fine, o saltea viscoelastică nu constituie un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor și bacteriilor, astfel că și din acest punct de vedere ai face o alegere perfectă.