Dulci si zemoase, portocalele sunt cunoscute in primul rand pentru concentratia mare de vitamina C.
Ele sunt totodata si unele dintre cele mai populare fructe din lume.
In cele mai recente studii, proprietatile vindecatoare ale portocalelor au fost asociate cu o varietate larga de fitonutrienti. Cand acestia sunt studiati in combinatie cu vitamina C din portocale, proprietatile antioxidante semnificative ale portocalelor sunt de inteles.
Alti fitonutrienti din portocale scad tensiunea arteriala precum si colesterolul, conform studiilor realizate pe animale. De asemenea, au proprietati antiinflamatorii. Cei mai multi fitonutrienti se gasesc in coaja si in partea alba din portocala, mai degraba decat in lichidul oranj din centru. De aceea este mai sanatos sa mancam portocalele decat sa bem sucul de portocale.
Totodata, o singura portocala pe zi asigura 116% din necesarul zilnic. Vitamina C este primul antioxidant solubil in apa din organism si previne deteriorarea celulelor atat din exterior cat si din interior. Aceasta previne cancerul si reduce severitatea inflamatiilor cum sunt astmul, osteroartrita sau artrita reumatica.
Vitamina C, care este necesara pentru buna functionare a sistemului imunitar, este buna si pentru prevenirea racelii de aceea este bine sa ne asiguram zilnic necesarul mai ales in zilele de iarna.
Sursa: www.whfoods.org
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro