Care este desertul japonez delicios care ucide?

ianuarie 5, 2018

Doi oameni au decedat și alți câțiva sunt în stare critică după ce s-au înecat cu o prăjitură tradițională japoneză din orez care se mănâncă, de obicei de Anul Nou. Deși par inofensive, aceste prăjituri fac anual câteva victime în apropierea Revelionului, deoarece sunt foarte greu de mâncat, informează BBC.com.

Prăjiturile sunt cunoscute sub denumirea de mochi au o formă rotundă, seamănă cu niște chifle, doar că sunt dintr-un orez moale. Orezul este fiert, după care este zdrobit, rezultând o pastă lipicioasă care primește forma finală de mochi. În această formă, compoziția este fartă sau coaptă. În mod tradițional, familiile japoneze fac o supă din legume în care pun aceste mochi.

Până acum nu este nimic prin care să-și trădeze capacitatea de a ucide. Totuși, aceste mochi sunt mai mari decât ar lua un om într-o înghițitură normală, așa că trebuie mestecate foarte bine și îndelung înainte să fie înghițite, Oricine nu poate mesteca foarte bine, cum ar fi copiii sau bătrânii vor spune că mochi sunt foarte greu de mâncat.

În cazul în care nu sunt mestecate corespunzător, mochi se pot opri în gât, provocând astfel sufocarea. Conform presei japoneze 90% dintre cei care au fost duși la spital din cauza mochi de Revelion aveau peste 65 de ani.

Pentru a preveni aceste accidente autoritățile emit avertizări și indicații pentru a consuma mochi în siguranță. Japonezii sunt sfătuiți să le taie în bucăți mai mici și să le mestece bine, astfel încât să se evite bilanțul tragic din timpul Revelionului 2014-2015, când numărul deceselor a ajuns la nouă.

 

Foto: Vegan Feast Catering - Sanshoku Dango, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=35628682

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro