Carburanții bat recordul de scumpire

Carburanții s-au scumpit de astăzi, 1 aprilie. Pentru prima dată în istorie,aceștia costă aproape 7 lei litrul, dupa ce Guvernul a introdus acciza suplimentară, care a dus la majorarea cu 40 de bani a motorinei și benzinei.

Dacă ieri, un litru de benzină Standard 95 a costat 5,920 de lei la staţia Petrom, acum el costă 6,330 lei, cu 41 de bani în plus. Un litru de motorină Extra costa aseară 5,950 lei, acum el costă 6,360 lei, cu aproape 7% mai mult decât ieri. Sortimentele Premium au ajuns să coste 6,810 lei pe litru. Acestea sunt cele mai mari preţuri pe care consumatorii români le-au plătit vreodată pentru carburanţi, iar scumpirea de 41 de bani pe litru este cea mai mare aplicată vreodată peste noapte. Premierul Victor Ponta a precizat că banii din acciza pe carburant, introdusă la 1 aprilie, vor fi direcționați către buget și de acolo spre infrastructură și alte proiecte bugetare.

”Lucrurile sunt foarte clare. Banii din acciză, ca de altfel toate taxele și impozitele, merg în bugetul mare și de acolo sunt alocați aceștia plus alții, ca nu ajung doar aceștia, pentru proiectele de infrastructură, cofinanțarea proiectelor europene de infrastructură și proiectele din bugetul național. Cheltuielile pentru infrastructura rutieră sunt mai mari decât veniturile pe care le luăm din acciză, dar acestea pot să asigure pentru anii care urmează cofinanțările necesare pentru Programul Operațional Sectorial Transporturi”, a spus premierul Victor Ponta într-o intervenție telefonică la Antena 3. ( Agerpres)

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro