Fiecare material de constructie prezinta o serie de avantaje si dezavantaje, iar caramida (vedeti aici detalii despre caramida) nu face exceptie. Daca doriti sa va ridicati casa din caramida, este indicat sa analizati in prealabil daca va avantajeaza sau nu acest tip de constructie.
O casa din caramadia este destul de costisitoare (mai scumpa decat una din lemn chiar si cu 50 de procente), insa nu necesita cheltuieli de intretinere la fel de mari ca a celor din lemn.
De asemenea, o casa de caramida face fata mai bine la evenimente neprevazute, cum sunt incendiile, dar este mai putin eficienta in ceea ce priveste crearea unui ambient termic placut atat in sezonul rece, cat si in cel cald.
Aceste constructii pot fi imbunatatite din punct de vedere termic prin intermediul unor sisteme constructive ingenioase (crearea unei perne de aer pe verticala intre doua straturi de zidarie, fapt care impiedica transferul de energie dintre interior si exterior). In plus, aceste case pot beneficia si de un sistem de termoizolatie clasic.
Casele din caramida sunt trainice, rezistand mai multi ani decat cele realizate din alte materiale (de exemplu, lemn), insa nu este recomandat sa fie ridicate pe terenuri slabe sau nisipoase. Mai trebuie mentionat ca o casa din caramida are risc seismic mai ridicat si este mai putin flexibila, insa nu este afectata de umiditate si nici atacata de daunatori.
Daca va doriti o locuinta mare, cu mai multe etaje, o casa din caramida este o alegere potrivita deoarece, daca e construita corect, nu ridica probleme de stabilitate.
sursa: casamea.ro
» Preluat de pe LivePr.ro - Caramida avantaje si dezavantaje
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro