Cand stii ca trebuie schimbate anvelopele

Ca orice alta componenta a masinii, anvelopele au o durata de viata fixa, care este influentata major de stilul de condus pe care il aveti si implicit numarul de km parcursi cu aceasta anvelopa. Exista si difereten de durata de viata intre profile, un set de anvelope de vara avand o durata de viata diferita fata de un set anvelope de iarna sau chiar de all season.

 

De asemenea, stilul de condus are o influenta majora asupra duratei de viata a anvelopelor, daca aveti un stil de condus sportiv format din franari si accelerari bruste, durata de viata a unui set de anveloep va scadea in comparatie cu un stil de condus preventiv, format din franari si accelerari in lung.

 

De aceea, este important sa analizati starea anvelopelor intr-un mod frecvent, pentru a observa inaltimea lor si daca necesita schimbare. Un alt avantaj al inspectiei periodice il reprezinta si detectia unor eventuale probleme sau defectiuni la anvelope precum galme sau taieturi, care scad drastic rezistenta lor la alte socuri sau la o viteza ridicata.

 

Limita de uzura minima in prezent este de 1.6mm. Sub acel prag de inaltime, anvelopele nu mai sunt sigure si nu mai ofera performanta necesara pentru un condus sigur, in special daca aveti o masina performanta.

 

De asemenea, trebuie sa tineti cont ca acest grad de inaltime nu trebuie luat in considerare in cazul pneurilor de iarna, cand inaltimea profilului are un impact major asupra bunei aderente pe zapada. Inaltimea minima la profilele de iarna trebuie sa fie de minim 4,5 mm, pentru a putea conduce in siguranta pe zapada.

    1. De unde sa cumparati anvelope noi

 

Daca observati ca aveti o uzura intensa sub pragul de 1,6 mm in cazul anvelopelor de vara, sau sub 3-4 mm in cazul celor de iarna, este recomandat sa va achizitionati anvelope noi. Puteti sa o faceti rapid si sigur achizitionand anvelope online, fiind o metoda foarte facila prin care puteti scapa de cozi si condus pana la magazine fizice.

 

Nu va riscati conducand cu anvelope uzate, acestea crescand considerabil riscul de accident, in special daca conduceti pe ploaie, cand fenomenul de acvaplanare se poate intampla mai repede daca aveti cauciucuri uzat.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro