Mergeti la sala? Foarte bine! Niciodata nu strica un program zilnic de miscare care sa va tonifice si sa va mentina in forma. Totusi, atunci cand mersul la sala este asociat cu stresul cotidian, cu lipsa timpului necesar pentru indeplinirea programului zilnic de exercitii fizice, poate determina un efect invers al mersului la sala. In loc sa ajungeti la silueta pe care v-o doriti, este foarte posibil sa puneti cateva kilograme, chiar daca respectati intocmai programul construit de antrenor.
Vedeti daca va regasiti in urmatorul scenariu: va straduiti din rasputeri sa ajungeti la sala chiar si in zilele foarte ocupate, cand obligatiile nu va lasa sa respectati un meniu corespunzator, prin care sa puteti sustine efortul fizic. Ajungeti in sala de sport si va cumparati un baton energizant, dupa care treceti la programul de exercitii de la care nu va abateti. Va fortati putin limitele, iar dupa antrenament, ajungeti acasa si va prabusiti o vreme. Nu mai sunteti in stare de nimic, iar cand aceasta stare de neputinta trece, compensati efortul cu o cina mare si consistenta. Ati fost la sala, constiinta este impacata si stomacul satisfacut. Totusi, acest scenariu poate sa anuleze eforturile zilnice pe care le depuneti in timpul programului de sala, mai ales daca mancati seara. In mod absolut surprinzator incepeti sa castigati in greutate, chiar daca faceti miscare.
O cercetare recenta demonstreaza ca daca doriti sa scapati de kilogramele in plus nu e de ajuns sa urmati un program intens de antrnament. Desi este absolut necesar, programul de antrenament trebuie sincronizt cu un regim alimentar corespunzator.
Profesorul John Blundell, impreuna cu o echipa de bio-psihologi de la Universitatea din Leeds au analizat raspunsul la diferite diete a unui esantion reprezentativ de barbati si femei cu probleme de greutate. Membrii grupului au fost supusi unui program de antrenament construit in asa fel incat sa arda 500 de calorii la fiecare sesiune. Dupa ce plecau din sala de sport, nu aveau limite in ceea ce priveste meniul. Dupa 12 saptamani, o treime dintre subiecti nu a slabit deloc, in timp ce restul au reusit sa dea jos cateva kilograme.
Dupa o analiza atenta a programului de antrenament si a obiceiurilor alimentare adoptate de subiecti dupa sala, s-a constatat ca o ora de exercitii cardio inhiba foamea mai bine decat o face un antrenament de forta de 90 de minute. De asemenea s-a constatat ca subiectii care nu reusisera sa slabeasca mancau dezordonat si nu isi asigurau necesarul de energie inainte de antrenament printr-o cale sanatoasa. Nu aveau timp sa manance cu 3-4 ore inainte de antrenament si optau pentru diverse alternative, printre care batoanele energizante, nerecomandate pentru consum zilnic deoarece contin mult zahar.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro