Ortezele reprezinta un dispozitiv medical care previne, sustine, corecteaza sau aliniaza deformarile sau modificarile unei zone ale corpului si imbunatatesc functia de mobilitate a partilor afectate. Acestea sunt confectionate de obicei dintr-un material dur, sau au fixate materiale rigide pentru a sustine acea parte a corpului care a fost afectata sau accidentata. Materialul difera de la o orteza medicala la alta, in functie de utilitatea si functionalitatea aceteia, asta inseamna ca exista orteze din material textile, neoprene sau termodeformabil, dar si orteze din plastic, silicon sau carbon, care au incorporate burete pentru un plus de confort.
Ortezele sunt de doua feluri, fixe si mobile, acestea fiind folosite pentru diferite parti ale corpului, pentru membre inferioare, gasim orteze pentru glezna, genunchi, orteze pentru picior, pentru membrele superioare, orteze umar, orteze brat, dar si pentru zona cervicala, abdomen si torace. Ortezele sunt dispositive medicale destinate sustinerii, protejarii sau imobilizarii zonei afectate si ajuta la procesul de vindecare.
Cand se folosesc ortezele? Orteza medicala se foloseste in momentul in care are loc o entorsa, luxatie sau ruptura a unor ligamente sau a unui muschi. Ea are rol de a diminua durerea, de a mari mobilitatea utilizatorului si de a favoriza vindecarea zonei afectate. Accidentele care au ca urmare luxatiile, entorsele si fracturile se pot intampla oricui. De la oameni de rand la sportivi de performanta, in timpul antrenamentelor sau competițiilor sportive, la muncitori care nu folosesc corespunzator instrumentalul si echipamentul conform cu protectia muncii.
Daca in urma unui consult medica de specialitate, medicul va recomanda purtarea unei orteze, va recomandam achizitionarea de pe site-ul Tehnico Medical.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Cand este recomandata purtarea unei orteze?
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro