Cand ai nevoie de un avocat pentru custodia copilului

Ai probleme in a decide daca ai nevoie de un avocat care sa te reprezinte pentru custodia copilului? Desi multi parinti aleg sa se prerezinte pro se in astfel de cazuri, sunt situatii cand doar avantul si motivarea ta de a lupta pentru ceea ce este mai bun pentru cel mic nu sunt suficiente. Sunt multe situatii cand ai nevoie nu numai de sfatul unui avocat, ci de interventia directa a acetsuia. Pentru asta, ai nevoie de cineva specializat in dreptul familiei.

Iata cateva situatii:

  1. Fostul sot are si el un avocat. In acest caz este mai mult decat indicat sa faci si tu la fel. Un avocat specializat va sti exact ce trebuie sa faca, de ce documente este nevoie pentru ca tu sa te poti apara sau sa poti lupta de la egal la egal cu avocatul celuilalt sot. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa vezi cum lucrurile iau o intorsatura nu prea buna, doar pentru ca ex-ul tau si-a angajat un avocat.
  1. Situatia s-a complicat. Uneori, obtinerea custodiei pare a fi floare la ureche, insa, la putin timp lucrurile s-au complicat. De exemplu, afli ca fostul sau fosta si-a schimbat opinia cu privire la custodia celui mic sau incerca sa convinga instanta ca tu nu ai conditii sau esti nepotrivit/a pentru a creste copilul. Aceste complicatii nu sunt o gluma si, cu siguranta, va fi timpul sa iti angajezi un avocat.
  1. Crezi ca cel mic este in pericol. Aceasta este o situatie cand, intotdeauna, e necesara o reprezentare legala calificata. Atunci cand siguranta copiluli tau este pusa in pericol, niciun pret nu este prea mare. Avocatul este cel care te va sustine de la bun inceput si va sti exact ce sa faca pentru ca tu sa ii oferi celui mic siguranta si dragostea de care are nevoie. Daca este cazul, tot avocatul te va invata cum sa obtii inclusiv un ordin de restrictie daca situatia este foarte grava. Discuta orice temere cu avocatul pentru ca va sti cum si unde sa actioneze sau sa intervina pentru ca tu si copilul tau sa fiti in siguranta.
  1. Daca fostul/fosta nu te lasa sa iti vezi copilul, desi ai acest drept. Daca fostul sot iti refuza dreptul a vizita minorul, atunci este cazul sa angajezi un avocat. Acest comportament este inadecvat si un avocat bun va rezolva situatia.

Stuatii pot fi multiple. Poti apela la un avocat sau chiar la o firma unde sunt specializari multiple, inclusiv de drept administrativ, dreptul muncii etc. Nu incerca sa rezolvi situatia de unul singur cand este vorba despre copilul tau. Un avocat va fi garantia ta ca se va ocupa bine si in termenii legii de orice problema legata de custodie.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro