Cercetatorii au descoperit intr-o grota din Africa de Sud noi dovezi ale inceputului culturii moderne care indica manifestarea unui comportament modern al omului, cu mult inainte de estimarile initiale.
Sageti cu varf otravit, bijuterii, facute din oua de strut descoperite in Africa de Sud demonstreaza ca elemente ale culturii moderne erau prezente cu aproximativ 30.000 de ani mai devreme descat se credea initial. Datele au fost furnizate de doua articole publicate luni in jurnalul stiintific "Proceedings of the National Academy of Sciences" care vorbesc despre artefactele datate cu 44.000 de ani in urma care apartineau vanatorilor si culegatorilor San. Descendentii San locuiesc pe teritoriul actual al Africii de Sud, fapt care faciliteaza urmarirea elementelor pana in cultura moderna.
Cercetatorii spun ca descoperirile facute sunt cele mai timpurii instante ale comportamentului uman asa cum il cunoastem astazi. In acelasi timp, este intarita teoria conform careia omul modern provine din Africa de Sud.
Dezvoltarea cognitiva a civilizatiei San este evidentiata prin caracterul simbolistic al obiectelor, exemplu fiind bijuteriile din coji de oua de strut care nu erau folosite exclusiv ca ornamente, ci si ca moneda de schimb in comertul cu alte triburi.
Cu toate ca exista aceste dovezi clare ale inceputurilor civilizatiei moderne, doar un lucru poate fi stabilit cu siguranta, faptul ca omul modern se trage din Africa de Sud. Nu se poate stabili inca momentul exact in istorie al inceputului modernismului.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro