Canabisul ar putea fi utilizat in scopuri terapeutice in Polonia

februarie 2, 2016

Un deputat provenit din a treia forta politica a tarii, sustine o propunere de lege privind reglementarea canabisului in scopuri terapeutice.

Deputatul Piotr Liroy-Marzec, citat de presa din Polonia, a precizat: "Am promis oamenilor bolnavi pe care i-am întâlnit că voi face astfel ca acest proiect să fie aprobat. Proiectul este rezultatul a ceea ce eu spun de ani, în special în timpul campaniei mele electorale." Trebuie precizat ca acest proiect nu vizeaza legalizarea marijuanei pentru utilizarea in scopuri recreative.

In urma unui sondaj, publicat in iunie anul trecut, 68% dintre polonezi au votat pentru legalizarea marijuanei in scopuri terapeutice iar 18% au votat impotriva oricarei forme de legalizare a canabisului.

Un medic dintr-un spital de copii din Varsovia a fost destituit anul trecut deoarece a administrat unor pacienti cu epilepsie marijuana in mod experimental fara a informa conducerea spitalului.

Canabisul este autorizat a fi utilizat in scopuri medicale in Republica Ceha, Olanda, Finlanda, Spania, Portugalia dar si in 23 de state din Statele Unite ale Americii.

Sursa: Agerpres

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro