CAMPANIE RECORDER. De ce sunt importanți avertizorii de integritate

Avertizorii de intregritate sunt acei cetățeni care refuză să întoarcă privirea atunci când sunt martorii unui abuz. Oameni care uneori preferă să-și piardă joburile, dar să-și păstreze conștiința: „Am vorbit pentru că vreau să mă pot uita în continuare în ochii copiilor mei”.

Recorder lansează astăzi campania „Voci libere”, în care ne-am propus să vorbim despre importanța avertizorilor de integritate și să spunem poveștile unor astfel de oameni: ce i-a determinat să apară public, ce efecte au avut dezvăluirile lor și ce li s-a întâmplat după ce au ieșit în față și au reclamat abuzuri.

Începem cu un episod introductiv, în care vom arăta cum se raportează societatea românească la conceptul de avertizor de integritate și cum te protejează legea când alegi să semnalezi abuzuri în instituția în care lucrezi.

--------------------------

Proiect derulat de Asociația Recorder Community, în parteneriat cu Funky Citizens, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

--------------------------

Recorder este o publicație online construită de o echipă de jurnaliști în jurul acestor principii: jurnalism onest, făcut cu pasiune și pus în serviciul public.

Mai multe clipuri produse de noi sunt pe:

site: https://www.recorder.ro​​

pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/myrecorder/​​

contul de Instagram https://www.instagram.com/recorder.ro/

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/redactia_recorder

 

 

Sursa Youtube

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro