Campanie impotriva traficului de persoane in Marea Britanie

5.000 de postere şi 350.000 de broşuri vor fi distribuite în România, în principal prin structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi prin organizaţiile neguvernamentale, şcoli, biserici şi alţi parteneri, în cadrul unei campanii de prevenire a traficului de persoane în Marea Britanie, lansată azi la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor de către ministrul afacerilor europene din Marea Britanie, domnul Geoff HOON şi ministrul Administraţiei şi Internelor, domnul Vasile BLAGA.

Campania, care se adresează publicului larg, inclusiv potenţialelor victime, îşi propune să atragă atenţia asupra pericolului de trafic în scopul exploatării sexuale, mai ales în cazul femeilor şi al copiilor, prin oferirea de informaţii despre traficul de persoane în general şi despre cel către Marea Britanie, în special.

De remarcat că Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane din cadrul M.A.I. va participa în calitate de partener, alături de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie – iniţiator al proiectului- la derularea campaniei, inclusiv prin folosirea telverde 0800800678 al A.N.I.T.P.

„Scopul acestui proiect este diseminarea de informaţii în vederea prevenirii traficului de persoane către Marea Britanie, îmbunătăţirea serviciului “HelpLine” existent în cadrul Agenţiei, precum şi de a crea oportunităţi în colaborarea dintre cele două agenţii de profil din ţările noastre” a declarat ministrul Blaga în cadrul conferinţei de presă prilejuită de vizita la M.A.I. a oficialului britanic.

Lansarea campaniei a fost precedată de discuţiile oficiale ale celor doi miniştri, care au abordat, în special, problematica circulaţiei forţei de muncă din România pe piaţa din Marea Britanie, dezvoltarea programelor bilaterale de cooperare poliţienească, necesitatea întăririi cooperării pentru prevenirea şi combaterea traficului de droguri, traficului de fiinţe umane, migraţiei ilegale, criminalităţii transnaţionale organizate. (atitudinea.ro)