Campanie de constientizare asupra semnelor si simptomelor ...

septembrie 23, 2010

Probabilitatea ca un copil sa se imbolnaveasca de cancer inainte de a implini 19 ani este de aproximativ unul din 330. Dar cancerul este a doua cauza a mortalitatii infantile, depasit doar de accidente.

Ca parinti ai acelor “unul din 330” de copii, membrii Asociatiei P.A.V.E.L., prin Centrul de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. care functioneaza in cadrul Institutului Oncologic din Bucuresti, lanseaza o campanie care urmareste cresterea nivelului de receptare si cunoastere de catre parinti, medici pediatri si alti specialisti din domeniul ingrijirii sanatatii, precum si de catre public in general, a semnelor de avertizare si simptomelor cancerului la copii, in vederea unei diagnosticari cat mai rapide a bolii. Campania este posibila datorita suportului primit de la UICC (Uniunea Internationala Contra Cancerului) in cadrul programului Cancer Capacity Building Fund.

Aceasta campanie este cu atat mai necesara cu cat depistarea cancerului la copii intr-un stadiu avansat al bolii face ca rata de supravietuire si de vindecare sa fie foarte scazuta in Romania comparativ cu alte state europene. Un nivel scazut de cunoastere si de educatie despre primele semne de alarma si simptomele cancerului are ca rezultat trimiterea cu intarziere la specialisti, medici oncologi sau hematologi pediatri.

Cu sprijinul specialistilor oncopediatri, prin aceasta campanie Asociatia P.A.V.E.L. isi propune: Constituirea unui pachet de materiale informative specifice cu privire la cancerul pediatric, focalizate asupra importantei semnelor de avertizare si a depistarii timpurii, adresate parintilor si pediatrilor; Distribuirea larga a informatiilor in patru judete ale tarii; Conducerea unor campanii de constientizare prin seminare, conferinta si presa.

Asociatia P.A.V.E.L ., ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - Campanie de constientizare asupra semnelor si simptomelor ...

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro